
برخی افراد به دلیل شدت بیماری خود باید در بخش مراقبت های ویژه ی بیمارستان تحت نظر مستقیم پزشکان و پرستاران قرار گیرند همچنین برای کمک به ادامه ی حیات بیماران احتیاج به وسایل پیشرفته ی پزشکی در بخش آی سی یو و سی سی یو وجود دارد.
این بیماران پس از تشخیص پزشک متخصص می توانند با شرایط مراقبت های پزشکی مخصوص پس از ترخیص و مصرف دارو های مشخص در منزل دوران نقاهت را سپری کنند.
بستری شدن در بخش آی سی یو و سی سی سی یو در بیمارستان ها ضمن داشتن هزینه ی سنگین برای بیماران ممکن است در طولانی مدت باعث ابتلای فرد به سایر بیماری های ویروسی و یا باکتریایی شود.
بنابراین بیماران می توانند مراقبت های پزشکی و درمانی مربوط به آی سی یو و سی سی یو را در خارج از بیمارستان در فضای منزل و با یک سوم هزینه های مربوط به بستری شدن در بخش مراقبت های ویژه ی بیمارستان داشته باشند.
سایت خدمات پزشکی در این مطلب اطلاعات بسیار مفید و جامعی را راجع به ارائه ی خدمات آی سی یو در منزل ، تجهیزات کاربردی، مزایای مراقبت های ویژه در منزل همچنین معرفی آن دسته از افرادی که لازم است در بخش مراقبت های ویژه بستری شوند در اختیار شما مخاطبان محترم قرار می دهد.
بخش آی سی یو چیست؟
بخش مراقبت های ویژه ی بیمارستان برای افرادی است که بیماری شان به مراتب شدید تر از سایر افراد است بنابراین پزشک متخصص باید به صورت برنامه ای منظم به بررسی و ارزیابی علائم حیاتی این بیماران اقدام نماید و وضعیت سلامت آن ها را به صورت منظم ثبت کند.
در این بخش به دلیل انجام اقدامات مربوط به کاردرمانی علائم حیاتی بیمار به صورت مداوم تحت نظر تیم پزشکان و پرستاران قرار خواهد گرفت و در صورت ایجاد هرگونه تغییر، کادر درمان در اسرع وقت اقدامات لازم را برای حفظ سلامت بیمار انجام می دهند.
روند کاری در بخش مراقبت های ویژه
بخش مراقبت های ویژه از مهم ترین و اصلی ترین بخش های یک بیمارستان به دلیل بستری بودن بیمارانی که دارای شرایط خاص هستند می باشد.
در این بخش بیماران باید به صورت مستمر تحت مراقبت ویژه ی کادر درمان قرار داشته باشند زیرا در غیر این صورت سلامت جانی بیمار به خطر خواهد افتاد.
در سایر بخش های بیمارستان این میزان مراقبت و ارزیابی علائم حیا تی برای بیماران وجود ندارد و حتی دوستان و خانواده ی این افراد می توانند در کنار بیمار حضور داشته باشند.
در بخش مراقبت های ویژه ی بیمارستان فقط از افرادی مراقبت می شود که کادر درمان باید به صورت ویژه بر وضعیت سلامت بیمار نظارت مستقیم داشته باشند.
همچنین در این بخش از دستگاه ها و تجهیزات پزشکی بسیار مجهزی استفاده می شود که برای حفظ علائم حیاتی بیمار بسیار ضروری می باشد.
در بخش مراقبت های ویژه بیمارانی که دچار انواع مشکلات تنفسی، عفونت های شدید، تروما، سرطان و سایر بیماری هایی که برای بیمار خطر جانی را به همراه دارد بستری می شوند.
همچنین این افراد معمولا از شدت بیماری خود احساس درد زیادی را تجربه می کنند به همین دلیل پرستارانی که در این بخش مشغول به فعالیت هستند باید نهایت صبر و حوصله و دلسوزی را در ارتباط با این بیماران داشته باشند.
ارائه ی خدمات آی سی یو در منزل
همانطور که گفته شد این بخش از مهم ترین و در عین حال مجهز ترین بخش های بیمارستان است و از تجهیزات پزشکی تخصصی پیشرفته ای برای مراقبت از سلامت بیماران استفاده شده است که در سایر بخش ها وجود ندارد.
در صورتی که پزشک متخصص اجازه ی ترخیص بیمار تان را بدهد. بخش مراقبت های ویژه ی بیمارستان به همراه تجهیزات مورد نیاز و کادر درمان و رعایت تمام پروتکل های بهداشتی و اصول حفظ ایمنی سلامت بیمار می تواند به منزل منتقل شود.
این دسته از بیماران به صورت منظم از سوی متخصصین اعزام شده برای آن ها در منزل مورد چکاپ کامل و بررسی وضعیت سلامت شان قرار می گیرند.
همچنین تیم کادر درمان اعزام شده موظف اند به صورت روزانه به پزشک بیمار در بیمارستان شرح حال بیمار را گزارش دهند.
انتقال محیط آی سی یو به منزل ضمن اینکه فضا را برای بستری شدن سایر بیماران در این بخش بیمارستان فراهم می کند در هزینه ی های مربوط به درمان بیمار شما صرفه جویی خواهد شد.
این بخش در حالی که از مهم ترین بخش های بیمارستان محسوب می شود و تمام اصول بهداشتی درباره ی بهداشت محیط، لباس ها و تجهیزات و… رعایت شده است اما باز هم ممکن است بیمار دچار بیماری های مختلف باکتریایی و یا ویروسی شود.
بنابراین ارائه ی خدمات آی سی سو در منزل از هر لحاظ برای بیمار مناسب تر است و موجب جلوگیری از ابتلای فرد به انواع بیماری ها می شود.
به دلیل اینکه بیماران بخش آی سی یو نیاز به مراقبت های مستمر و ویژه در منزل دارند معمولا تیم پرستاران متخصص و با تجربه همراه بیمار به منزل اعزام می شوند زیرا هر بیمار بر اساس وضعیت روانی جسمی و یا روحی احتیاج به مراقبت های متعدد دارد.
بهره مندی از شیوه ی مراقبتی اورم برای بیماران بسیار مهم و ضروری است در این شیوه ی مراقبتی خدمات پرستاری به دو دسته تقسیم می شود:
در گروه اول بیمار به صورت آزاد کلیه خدمات مربوط به پزشکی و یا پرستاری را دریافت می کند.
همچنین به صورت تدریجی به این بیماران مهارت های خود مراقبتی آموزش داده می شود تا بتوانند خودشان با رعایت اصول پزشکی لازم از ابتلا به انواع بیماری های عفونی و سایر بیماری ها جلوگیری کنند.
در گروه دوم بیمارانی قرار می گیرند که به دلیل وضعیت جسمانی خود بیشتر از سایر افراد به ارائه ی خدمات آی سی یو در منزل توسط کادر درمان احتیاج دارند و تیم پرستاران باید در منزل بیمار برای بررسی وضعیت علائم حیاتی او حضور دائم داشته باشند.
معمولا کادر درمان اعزام شده برای مراقبت از این بیماران در منزل مسئولیت های زیر را بر عهده دارند:
- پرستاران موظف اند به صورت منظم علائم حیاتی بیمار را مانند ضربان قلب، تنفس، سطح هوشیاری و… مورد بررسی و ارزیابی قرار دهند.
- پرستاران باید به صورت پیوسته وضعیت همودینامیک جداسازی و همچنین اتصال بیمار از دستگاههای ونتیلاتور را بررسی و بازبینی کنند.
- کادر درمان باید فعالیت های مشخصی را از جمله اکسیژن درمانی، فیزیوتراپی تنفسی، ساکشن ترشحات تنفسی، بررسی الگوی تنفسی و….را به صورت پیوسته بررسی و ثبت نمایند.
- پرستاران برای بررسی وضعیت سلامت بیمار در بخش مراقبت های ویژه باید به صداهای تنفس بیمار توجه کامل باشند همچنین فعالیت های حرکتی بیمار و وضعیت جسمی او را مورد ارزیابی پیوسته قرار دهند زیرا بی توجهی به هر کدام از این عوامل خطر جانی را برای بیمار به همراه دارد.
- پرستاران باید برای برخی از بیماران با توجه به وضعیت جسمی آن ها به صورت وریدی و یا نصب سوند بینی و یا معده اقدامات لازم را برای تغذیه ی بیمار انجام دهند همچنین مسئولیت پانسمان زخم های بیمار را نیز برعهده دارند.
- از جمله مهم ترین وظایف پرستاران مراقبت های ویژه در منزل دارو درمانی است که با توجه به شرایط بیمار از طریق تنفس، تزریق، خوراکی، وصل کردن سوند بینی و یا معده می باشد همچنین باید به وضعیت ادرار و مدفوع بیمار رسیدگی لازم را داشته باشند و اقدامات مربوط به آن را انجام دهند.