بسیاری از افراد شاید تا به حال اسم بیماری همی پارزی را نشنیده باشند و با دلایل بروز آن هم آشنایی نداشته باشند. لازم به ذکر است که بگوییم این بیماری در نتیجه بیماری های دیگر به وجود می آید، اما سوالی که ممکن است برای افراد پیش آید این می باشد که منشا این بیماری چیست و چگونه باید علائم آن را تشخیص داد و درمان همی پارزی به چه نحوی صورت می گیرد که در ادامه اطلاعات مناسبی را در خصوص این بیماری در اختیار شما قرار خواهیم داد.
تعریف بیماری همی پارزی
همی پارزی از عوارض سکته مغزی می باشد که افراد در یک طرف بدن خود ضعف را احساس خواهند کرد. عوارض همی پارزی همین ضعف بدنی است که ما را برای انجام فعالیت های روزانه، غذا خوردن، راه رفتن، لباس پوشیدن و … محدود می کند.
علائم بیماری همی پارزی
از علائم بیماری همی پارزی می توان محدودیت حرکت دادن دست و پا، مشکل در کنترل مثانه، مشکل در تنفس و بلع و مشکل در صحبت را می توان نام برد، اما بسیاری از افراد ممکن است بیماری همی پارزی را با بیماری های دیگر اشتباه بگیرند.
علت بیماری همی پارزی
افرادی که با سکته مغزی مواجه می شوند ممکن است قسمت هایی از مغز آن ها اکسیژن مورد نیاز را دریافت نکند که این مورد باعث مرگ سلول های مغزی می شود و در نتیجه این قسمت ها با حرکت بدن مواجه شوند که می تواند صدماتی را ایجاد کند و پزشک متخصص مغز و اعصاب به تشخیص بیماری همی پارزی می پردازد.
انواع بیماری همی پارزی
همان طور که متوجه هستید همی پارزی ممکن است در قسمت راست و چپ بدن ممکن به وجود آید که ۲ نوع آن وجود دارد.
بیماری همی پارزی سمت چپ
همی پارزی زمانی که در سمت چپ بدن رخ دهد به نیمکره راست مغز آسیب وارد می کند که این آسیب ها شامل ارتباطات غیر کلامی، انواعی از رفتارها و فرایندهای یادگیری می شود و زمانی که مغز صدمه ببیند دامنه توجه بیماران با کاهش رو به رو خواهد شد.
بیماری همی پارزی سمت راست
زمانی که نیمکره سمت راست آسیب ببیند همی پارزی می تواند به نیمکره چپ مغز آسیب وارد کند که این نیمکره مربوط به زبان و صحبت کردن می شود و افرادی که به این بیماری مبتلا شوند هنگام صحبت کردن و تشخیص چپ و راست با مشکلاتی مواجه خواهند شد.
همی پارزی کودکان
بسیاری از کودکان به صورت مادرزادی با بیماری همی پارزی مواجه هستند که باعث می شود از همان ابتدای کودکی با مشکلات فیزیکی و مغزی مواجه شوند. همی پارزی کودکان در بزرگسالی هم همچنان ادامه دارد که می توان برای درمان آن راه حل های مختلفی را به کار برد.
درمان همی پارزی
درمان بیماری همی پارزی با روش های مختلفی امکان پذیر است، در واقع تکنیک های پزشکی و غیر پزشکی زیادی وجود دارد که شما می توانید آن ها را از متخصص مغز و اعصاب دریافت کنید که در ادامه به بررسی این راه حل ها خواهیم پرداخت.
تحریک قشر مغز
در این نوع درمان پدهای الکتریکی کوچکی را بر روی عضلاتی که ضعیف شده اند قرار می دهند و درنهایت بار الکتریکی را به غشای پوشاننده سخت مغزی یعنی قسمت دورا ارسال می کنند، اما دقت داشته باشید در حالی که مغز جریان الکتریکی را دریافت می کند تمرینات توانبخشی هم به وسیله بیمار انجام می گیرد.
تحریک الکتریکی
درمان بیماری همی پارزی به صورت تحریک الکتریکی دقیقا مانند درمان قبل می باشد با این تفاوت که بار الکتریکی به بدن ارسال خواهد شد که همین مورد باعث منقبض شدن ماهیچه ها می گردد، البته این درمان را می توانید در خانه هم انجام دهید.
mcit
گزینه دیگر برای بیماری همی پارزی وجود دارد که به روش اصلاحی درمانی معروف است به این صورت که فرد باید از قسمت ضعیف بدن خود استفاده کند و با تمرین مکرر، عصب بدن در ناحیه ضعیف شده بهبود می یابد.
فعالیت های روزانه
برای این که بتوانیم با فعالیت های روتین و روزمره خود به درمان بیماری همی پارزی بپردازید باید همواره در حال فعالیت باشید و تمام تلاش خود را به کار ببرید تا قسمت های آسیب دیده به کار وادار شوند، اما دقت داشته باشید قبل از بکارگیری هر فعالیتی باید با پزشک متخصص مراجعه نمایید، همچنین استفاده از کفش های گشاد و پیاده روی هم می تواند به درمان بیماری همی پارزی کمک کند.