مجله پزشکی

آشنایی با نوار قلب در منزل

گرفتن نوار قلب در منزل

در دنیای امروز به دلیل افزایش مشغله ی کاری افراد، عدم تحرک و فعالیت کافی، رعایت نکردن رژیم غذایی و مصرف خوراکی های ناسالم با چربی و قند بالا و… موجب ابتلا به انواع بیماری ها از جمله بیماری های مربوط به قلب و عروق در افراد می شود.

بیماری های مربوط به قلب معمولا از طریق بسته شدن یا تنگ شدن رگ های خونی به دلیل مصرف غذاهای پر چرب و انباشته شدن چربی اضافه آن ها در دیواره ی رگ های خونی سبب ابتلا به انواع سکته های قلبی در انسان می شود.

بنابراین برای جلوگیری از ابتلا به انواع بیماری های قلبی و عروقی باید از رژیم های غذایی سالم برخوردار باشید که حاوی ویتامین های مفید و مغذی برای سلامت قلب و سیستم ایمنی بدن است.

همچنین داشتن تحرک و فعالیت به منظور جلوگیری از ابتلا به انواع بیماری ها در انسان بسیار موثر می باشد، در عین حال توصیه ی بسیار جدی متخصصین این است که در صورت مشاهده ی اولین نشانه های بیماری مانند درد قفسه ی سینه هنگام فعالیت و تحرک، ضربان قلب نامنظم در کوتاه ترین زمان ممکن به پزشک متخصص قلب و عروق مراجعه کنند.

به همین دلیل بسیاری از پزشکان برای تشخیص اختلال در عملکرد سیستم قلب گرفتن نوار قلب را برای بیماران تجویز می کنند.

معمولا تست های مربوط به نوار قلب در مراکز درمانی از افراد گرفته می شود اما برای کسانی که به دلایل مختلف امکان مراجعه ی حضوری به این مراکز را ندارند می توانند با برقراری تماس درخواست اعزام پزشک متخصص قلب برای انجام تست نوار قلب را در منزل داشته باشند.

اگر می خواهید اطلاعات بیشتری درباره ی تست نوار قلب در منزل، مزایا و شرایط آن کسب نمایید در ادامه ی مطلب همراه ما باشید.

تست نوار قلب در منزل,گرفتن نوار قلب در منزل,نوار قلب در خانه

تست نوار قلب در منزل چیست؟

تست نوار قلب از جمله روش های مطمئن و بدون ایجاد احساس درد در بیماران است که از طریق وصل الکترود هایی به بدن شان و ثبت نحوه ی عملکرد فعالیت های قلب بر روی کاغذ های درجه بندی شده انجام می گیرد.

معمولا پزشکان متخصص قلب و عروق از طریق بررسی وضعیت امواجی که از قلب بیمار ثبت می شود و تغییرات به وجود آمده در آن، وضعیت عملکرد قلب بیمار را تشخیص می دهند.

گاهی اوقات به دلیل وخامت حال بیمار امکان مراجعه ی حضور این گونه افراد به بیمارستان ها و کلینیک های درمان وجود ندارد به همین دلیل افراد برای گرفتن تست نوار قلب در منزل به مراکز ارائه دهنده ی خدمات پزشکی درخواست حضور کادر درمان را در منزل شان می دهند.

نوار قلب در خانه چگونه گرفته می­شود؟

پرستاران از طریق وصل کردن دستگاهی که دارای 10 تا 15 الکترود است با به نواحی مختلف بدن از جمله ابتدای قفسه ی سینه، بازو و پای بیمار بعد از مالیدن ژل مخصوص به این نواحی به بررسی وضعیت عملکرد سیستم قلب بیمار می پردازند.

این بررسی عملکرد از طریق دریافت سیگنال های ارسال شده از قلب بیمار و ثبت شدن آن در دستگاه انجام می شود.

گرفتن نوار قلب در منزل در چه مواقعی پیشنهاد می­شود؟

معمولا انجام تست نوار قلب باعث ایجاد درد و ناراحتی در بیمار نمی شود بنابراین به راحتی می توانید این تست را در منزل با صرفه جویی در وقت و هزینه ی خود توسط پزشک متخصص و کادر درمان با تجربه انجام دهید.

بیماران باید به این نکته ی مهم توجه داشته باشند که گرفتن تست نوار قلب در خانه بدون تجویز پزشک و به صورت خودسرانه می تواند باعث بروز مشکلات جدی در بیماران شود.

در ادامه ی مطلب شما را با ویژگی های افرادی که احتیاج به گرفتن تست نوار قلب دارند آشنا خواهیم کرد.

  1. احساس درد شدید در ناحیه ی قفسه ی سینه از جمله مهم ترین نشانه های بیمارانی است که احتیاج به گرفتن تست نوار قلب دارند.
  2. بیمارانی که دچار تپش قلب شدید هستند.
  3. داشتن احساس درد و ناراحتی در ناحیه ی قلب و یا اطراف آن می تواند از جمله مهم ترین نشانه های افرادی باشد که برای بررسی عملکرد قلب شان احتیاج به تست نوار قلب دارند.
  4. افرادی که در تنفس خود دچار اختلال شده اند یعنی به سختی نفس می کشند و یا هنگام نفس کشیدن احساس درد شدیدی را در ناحیه ی قفسه ی خود احساس می کنند.

چه اطلاعاتی از نوار قلب در منزل به دست می آید؟

امروزه به دلیل افزایش مشغله ی کاری افراد، ترافیک سنگین و مشکلات در رفت و آمد، گرفتن نوبت از مراکز آزمایشگاهی و درمانی و… بسیاری افراد تمایل دارند تا خدمات پزشکی را در منزل دریافت نمایند.

از جمله خدمات پزشکی ارائه شده در منزل گرفتن تست نوار قلب می باشد. در ادامه ی مطلب شما را با اطلاعاتی که توسط تست نوار قلب دریافت می شود آشنا خواهیم کرد.

  1. معمولا پزشک متخصص برای بررسی علت ضربان های قلب نامنظم و تعداد آن تست نوار قلب را برای بیماران تجویز می کند.
  2. بیمارانی که دچار ابتلا به انواع بیماری هایی هستند که باعث تنگ شدن رگ های خونی می شود مانند افرادی که فشار خون و یا کلسترول بالا دارند و پزشک متخصص برای بررسی وضعیت عضلات دیواره ی قلب و تشخیص مقدار ضخامت آن تست نوار قلب را تجویز می کند.
  3. افرادی که سابقه ی حملات قلبی را دارند معمولا متخصصان قلب و عروق برای بررسی وضعیت عملکرد قلب شان و علائم به وجود آمده پس از حملات قلبی در این گونه افراد تست نوار قلب را تجویز می کنند.
  4. معمولا افرادی که مبتلا به اختلال در عملکرد سیستم قلب و عروق هستند احتمال بروز خونریزی را خواهند داشت بنابراین پزشک متخصص برای بررسی شرایط بیمار تست نوار قلب را برای او تجویز می کند.
  5. افرادی که دچار ابتلا به حملات قلبی و یا سکته های قلبی هستند پزشک متخصص برای اطلاع از اختلالات الکترونیکی بدن این گونه افراد تست نوار قلب را تجویز می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا