پزشک عمومیپوست و مو زیبایی

عفونت های پوستی ناشی از نیش حشرات

احتمال عفونت محلی که حشرات، آن قسمت را گزیده باشند بسیار زیاد است حشرات بال دار ممکن است هر قسمت از بدن فرد را نیش بزنند خصوصا نواحی سر، پا و دست ها،  اما احتمال عفونت های پوستی  ناشی از نیش حشرات در محدوده پاها بیشتر از سایر نقاط بدن است.

محدوده ای در پوست که حشره آن قسمت را میگزد ،شکافی در آن قسمت ایجاد می شود و از همین محل باکتری هایی که روی پوست قرار دارند وارد بدن شده و مارا بیمار می کنند و باعث عفونت می‌شوند.

به دلیل احساس سوزش ناشی از نیش حشره، فرد به خاراندن آن محدوده تحریک می‌شود اما باید از انجام این کار خودداری کند زیرا شکاف به وجود آمده باز تر شده و خاراندن محل گزش،  باعث وارد شدن بیشتر میکروب های موجود در ناخن ها و سر انگشتان و همچنین ورود گسترده تر آلودگی های سطح پوست بر بدن می‌شود.

علت ایجاد عفونت های پوستی در محل گزش حشرات

باکتری های مختلفی از طریق نیش حشرات وارد بدن می‌شوند و باعث ایجاد عارضه سلولیت و یا عفونت های مربوط به پوست می‌شوند.

از مهمتربن باکتری هایی که سبب ایجاد عفونت پوستی پس از نیش حشرات می شود باکتری به نام استرپتوکوک است که باعث ایجاد عفونت در گلو نیز می‌شود.

سلولیت چیست,عفونت پوستی پس از نیش حشرات,عفونت های پوستی

در محل نیش حشرات چه علائمی سبب ایجاد سلولیت می‌شود؟

در این مطلب به بررسی عواملی که در محل گزیدکی حشرات روی پوست بدن سبب ایجاد عارضه سلولیت می شود می‌پردازیم:

  • داشتن احساس در د و خارش شدید در محل گزیدگی حشرات روی پوست
  • ملتهب شدن و قرمزی پوست
  • محدوده ای از پوست که توسط نیش حشره قرمز رنگ شده است و همچنین شیار هایی در آن محل به وجود آمده است.
  • احساس حرارت و داغی در محل نیش زدگی حشرات

در صورتی که عفونت های پوستی درمان نشود باعث بروز بیماری های خطرناک تری خواهد شد که در ادامه به بررسی علائم بیماری های عفونی ناشی از نیش حشرات خواهیم  پرداخت:

  • داشتن تب شدید
  • داشتن لرزش در اندام ها
  • متورم شدن غدد لنفاوی
  • خارج شدن چرک یا ترشحات از محل نیش حشره
این مطلب را از دست ندهید
آشنایی با عارضه ی داغی گوش

عفونت های پوستی قارچی,سلولیت چیست,عفونت پوستی پس از نیش حشرات

درمان عوارض ناشی از نیش حشرات در بدن

شاید گزش حشرات برای شما مسئله مهمی نباشد اما اگر به دنبال درمان آن نباشیم ممکن است سبب عفونت های شدیدی در بدن ما شده  و عامل مهمی در ابتلا  به سایر بیماری های خظرناک در بدن ما باشند بنابر این لازم است در صورت مشاهده اولین علائم بیماری، برای جلوگیری از پیشرفت آن، سریعا به پزشک متخصص مراجعه کنیم.

مطالعات پزشکی نشان داده است در صورت عدم توجه به درمان عفونت های ناشی از نیش حشرات،  ممکن است عفونت ها با جریان خون در بدن ما گسترش پیدا کند و به غدد لنفاوی، خون ، عضلات و حتی استخوان ها برسد و باعث ایجاد عفونت سیستمیک یا سپسیس شود متاسفانه این عفونت قادر است در صورت عدم درمان جان بیمار را به خطر بیاندازد.

برای پیشگیری از عفونت های ناشی از نیش حشرات چه باید کرد؟

اگر متوجه نیش حشرات روی بدن خود شدید  ما در این مطلب به ارائه راهکار هایی در جهت پیشگیری از انتقال عفونت از محل گزش حشرات در بدن شما خواهیم پرداخت:

  1. محل گزش را روی پوستتان خصوصا با ناخن نخارانید
  2. محل نیش حشرات را با آب و صابون حداقل یک نوبت در روز شست و شو دهید
  3. استفاده کردن یک پماد موضعی مناسب برای جلوگیری از ورود باکتری ها در داخل بدن، که ترجیحا با مشورت پزشک انجام شود
  4. محل گزش حشره را روی پوست خود بانداژ کنید اینکار مانع تحریک شدن شما به خاراندن  محل نیش می‌شود
  5. قراردادن کمپرس سرد یا یخ روی محل گزش حشره
  6. ناخن های خود را کوتاه کنید
  7. محل گزیدگی حشره را به لحاظ ایجاد قرمزی یا تورم در پوست بررسی کنید

سلولیت چیست,عفونت پوستی پس از نیش حشرات,عفونت های پوستی

سلولیت چیست و چرا به وجود می‌آید؟

عارضه سلولیت زمانی رخ می‌دهد که باکتری های موجود در سطح پوست از طریق شکاف به وجود آمده ناشی از نیش حشرات وارد بدن شوند این باکتری ها می ‌توانند در هر قسمت از بدن تجمع کنند اما شایعترین محدوده آن ها در ناحیه پاها است.

عواملی که باعث ایجاد عارضه سلولیت و عفونت های پوستی می‌شود به شرح زیر است:

  1. ایجاد هر گونه زخم، شکاف، جراحت، شکستگی و… که محلی را روی پوست باز می‌کند سبب ورود باکتری ها از همان محل به داخل بدن می‌شود.
  2. ضعف سیستم ایمنی بدن :ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن معمولا از طریق تداوم بیماری های مختلف و همچنین عوارض مصرف دارو های شیمیایی می‌تواند اتفاق بیافتد که عامل ایجاد سلولیت است.
  3. مشکلات پوستی:اختلالات پوستی نظیر اگزما، زونا و آبله مرغان می تواتند باعث ایجاد زخم و شکاف هایی در سطح پوست شوند و محل مناسبی را برای ورود میکروب ها ایجاد کنند.
  4. سابقه ابتلای به سلولیت:افرادی که سابقه بیماری سلولیت را داشته اند بیسشتر از سایر افراد مستعد ابتلا به سلولیت هستند.
  5. استفاده از دارو های تزریقی بدون نسخه پزشک:افرادی که اقدام به تزریق دارو های بدون تجویز و مشورت با پزشک می کنند معمولا خطر ابتلا به این بیماری در آن ها افزایش می‌یابد.
  6. افزایش وزن و چاقی:افرادی که دارای اضافه وزن هستند بیشتر از سایر افراد در خطر ابتلا به سلولیت قرار می‌گیرند.
این مطلب را از دست ندهید
درباره تزریق فیلر به صورت چه می‌ دانید

نتیجه گیری

عفونت های پوستی ناشی از نیش حشرات ممکن است در صورت عدم اقدام به درمان آن، مشکلات و بیماری های خطرناکی را برای شما ایجاد کند مانند: بیماری های آلرژیک

عفونت ها از هر طریقی که وارد بدن شوند از جمله جوش، شکستگی، جراحت، زخم شدن، بریدن و… می توانند در صورت عدم درمان، از طریق جریان خون تمام بدن شما را آلوده کنند بنابر این لازم است با دیدن اولین نشانه های عفونت یا بیماری سریعا به پزشک متخصص مراجعه کرده و ترجیجا به درمان های خودسرانه دست نزنید.

اگر دچار نیش زدگی حشرات شدید حتما محل گزیدگی را در پوست خود مدام بررسی کنید تا در صورت دیدن علائم هشدار دهنده سریعا اقدامات لازم را در جهت پیشگیری از گسترش آن انجام دهید

لازم به ذکر است گزش هر کدام از حشرات در پوست شما علائمی از قبیل: خارش،  تورم و برجستگی زیاد، تغییر رنگ محل گزش را به وجود خواهد آورد که باید سریعا مورد بررسی قرار بگیرد  .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا