داغی گوش چیست؟
هر فردی ممکن است به دلایل مختلف دچار این عارضه شود که معمولا با تغییر رنگ گوش همراه است همچنین داغی گوش دارای نشانه های مشخصی از جمله داشتن احساس درد و سوزش در ناحیه ی گوش می باشد که برای فرد احساسات ناخوشایندی را به وجود می آورد.
کسانی که به این عارضه مبتلا می شوند خوب است بدانند که داغی گوش نشانه ی داشتن یک بیماری جدی و یا خطرناک در آن ها نیست.
در ادامه ی مطلب همراه ما باشید تا اطلاعات بسیار مفیدی را راجع به عارضه ی داغی گوش، علل و نشانه های آن و راهکار های درمان این عارضه کسب نمایید.
علت داغی گوش از چیست؟
همانطور که گفته شد ابتلا به این عارضه می تواند دلایل بسیار زیادی داشته باشد که بر اساس شرایط و موقعیت
ها در افراد بسیار متفاوت است در ادامه شما را با شایع ترین علل داغی گوش آشنا خواهیم کرد.
۱. سندرم گوش قرمز
سندرم گوش قرمز یا (Red ear syndrome) یک اختلال بسیار نادر است که معمولا علائم آن با حالت قرمزی و احساس سوزش در ناحیه ی بیرونی گوش ظاهر می شود همچنین می تواند هر دو عضو و یا یک گوش را درگیر خود کند.
مدت زمان این عارضه در افراد متفاوت است اما به صورت کلی می تواند در حدود چند ثانیه و یا چندین ساعت در ناحیه ی گوش فعال باشد.
از شایع ترین علل داغی گوش می تواند تغییر دما و گرم و سرد شدن این ناحیه و یا مالش بیش از حد آن در افراد باشد.
معمولا در جوانان این عارضه بسیار شایع است خصوصا اگر اینگونه افراد دچار ابتلا به عارضه ی میگرن باشند علائم داغی گوش در آن ها افزایش پیدا می کند.
لازم به ذکر است که ابتلا به این عارضه محدودیت سنی ندارد و ممکن است در هر فردی با توجه به شرایط و وضعیت بدن و محیط زندگی شان ایجاد شود.
۲. گرگرفتگی پوستی
پزشکان شایع ترین علل داغی گوش را ایجاد حالت گرگرفتگی معرفی کرده اند که پس از مدتی موجب تغییر رنگ این ناحیه به دلیل افزایش جریان خون می شود که در واقع سبب قرمز رنگ شدن گوش خواهد شد.
لازم به ذکر است که گرگرفتگی گوش می تواند به دلیل ایجاد تغییرات ناگهانی در افکار و احساسات فرد ایجاد شود مانند احساس خشم و عصبانیت، اضطراب، ترس و یا شرم.
این عارضه باعث ایجاد نوعی حرارت و گرما در ناحیه ی گوش می شود که امکان دارد به دلیل تغییرات سریع دما، مصرف نوشیدنی های حاوی الکل و تغییرات هورمونی به خصوص در ایام قاعدگی خانم ها ایجاد شود.
۳. آفتاب سوختگی از شایع ترین علل داغی گوش
کسانی که برای مدت طولانی در خارج از منزل هستند و در معرض حرارت مستقیم آفتاب فعالیت می کنند به دلیل تابش اشعه ی ماوراء بنفش خورشید دچار حالت گرگرفتگی و یا داغی گوش می شوند.
اگر شما به مدت طولانی در معرض نور مستقیم خورشید قرار بگیرید به احتمال زیاد پوست تان دچار آفتاب سوختگی شدید، تاول، پوسته پوسته شدن و یا ایجاد احساس سوزش شدید می شود و در نهایت عارضه ی داغی گوش را برای شما ایجاد می کند
این عارضه در افرادی که قصد دارند تا پوست شان را تیره و یا برنزه کنند نیز ایجاد می شود زیرا تخت های برنزه کننده اشعه های ماوراء بنفش را از خود ساطع می کند که منجر به ایجاد قرمزی گوش می شود.
۴. پارگی سوراخ لاله گوش
این حالت زمانی در فرد ایجاد می شود که به دلیل استفاده ی نادرست از گوشواره به بافت نرمه ی گوش آسیب جدی وارد شود که باعث به پارگی سوراخ لاله ی گوش خواهد شد.
۵. عفونت های پوستی
معمولا عفونت های پوستی به دلیل ورود باکتری ها و ویروس ها از طریق ایجاد خراش و یا بریدگی پوست همچنین نیش حشرات وارد بدن می شوند و داغی گوش را ایجاد می کنند. همچنین سلولیت پوست از انواع عفونت های پوستی شناخته شده است که عامل مهمی در ایجاد این عارضه می باشد.
اگر شما نشانه هایی از جمله خستگی، درد، تورم، تب و لرز در بدن خود احساس می کنید به احتمال زیاد مبتلا به عفونت های باکتریایی پوست هستید و لازم است در اسرع وقت به منظور جلوگیری از پیشروی نشانه های آن به پزشک متخصص مراجعه کنید.
۶. اگزمای سبورئیک
این نوع از اگزما می تواند عاملی شایع و بسیار مهم در ایجاد حالت داغی گوش در بزرگسالان و کودکان باشد همچنین از جمله مهم ترین نشانه های اگزمای سبورئیک، قرمز شدن گوش و سایر نواحی بدن ، ایجاد لکه های قرمزرنگ و یا پوسته پوسته شدن معرفی شده است.
ارتباط این عارضه با ارگانیسم های روی پوست و همچنین سیستم ایمنی بدن و ژنتیک بسیار فعال است و سبب ایجاد خارش های پوستی شدید می شود.
۷. پلی کندریت عودکننده
از بیماری های بسیار نادر اختلال پلی کندریت عود کننده شناخته شده است که از جمله علت های شایع داغی گوش، ایجاد قرمزی و التهاب در نواحی مختلف بدن می باشد.
این عارضه به این دلیل عود کننده است که نشانه های این آن پس از برطرف شدن قابلیت بازگشت مجدد را در سطح پوست دارند و در واقع دوباره عود می کند.
این عارضه بیشتر از هر ناحیه ای در بدن، گوش ها را درگیر خود می کند اگر چه امکان دارد در ناحیه ی بینی، چشمها، دندهها، مسیر هوایی و مفاصل هم ایجاد شود.
از جمله سایر نشانه های این بیماری می تواند ایجاد احساس درد، تورم، انواع اختلالات مربوط به تعادل بدن و مشکلات شنوایی باشد.
به صورت کلی محققان هنوز نتوانسته اند دلایل مشخصی را برای این عارضه معرفی کنند اما احتمال یک بیماری خود ایمنی را در فرد از علل این عارضه می دانند.
پیشگیری از داغی گوش
در این مطلب شما را با انواع راهکار ها برای پیشگیری و درمان داغی گوش آشنا خواهیم کرد در ادامه همراه ما باشید.
- اگر شما برای مدت طولانی در خارج از منزل و در معرض نور آفتاب قرار دارید استفاده از کرم های ضد آفتاب و کلاه هایی که از برخورد نور به گوش شما محافظت می کنند را توصیه می کنیم زیرا باعث جلوگیری از ایجاد آفتاب سوختگی در این ناحیه می شود.
- از مهم ترین نکات برای پیشگیری و درمان داغی گوش رعایت کردن بهداشت فردی با شست و شوی منظم دست های تان است زیرا این پاکیزگی سبب جلوگیری از ابتلا به انواع عفونت های پوستی می شود.
- شما باید از ایجاد هرگونه سوراخ در ناحیه گوش خود برای پیشگیری و درمان داغی گوش اجتناب کنید و سعی کنید زخم های باز پوستی خود را تمیز و پوشیده نگه دارید تا التیام پیدا کنند همچنین حتما سطح پوست خود را مرطوب نگه دارید.
به این نکته توجه داشته باشید که گرگرفتگی و داغی گوش در ایام بارداری امری طبیعی و اجتناب ناپذیر است بنابراین لازم است این وضعیت را در بدن خود تهدید کننده برای سلامتی تان تلقی نکنید.