مجله پزشکی

آشنایی با خدمات پزشکی

خدمات پزشکی چیست؟

همکاران ما در سایت خدمات پزشکی می خواهند مطالب بسیار مفیدی را در این حوزه و همچنین انواع خدمات پزشکی برای افزایش سطح اطلاعات و آگاهی شما ارائه دهند.

معمولا افرادی که به دلیل ضعف جسمانی، شدت بیماری و یا کهولت سن توانایی مراجعه ی حضوری به بیمارستان ها و کلینیک های درمانی را ندارند می توانند با درخواست پزشک و پرستاران در منزل به بهبود سلامتی و درمان خود کمک کنند.

خدمات پزشکی اصطلاحی است که به صورت کلی برای افرادی کاربرد دارد که دچار اختلال و یا بیماری خاصی از نظر روحی و جسمی هستند.

همچنین این خدمات پزشکی ارزشمند به دو دسته تقسیم می شود:

  1. خدمات پزشکی سرپایی
  2. خدمات پزشکی منجر به بستری

پزشکان برای هر کدام از این دو دسته با توجه به وضعیت بیمار خدمات متفاوتی را ارائه می دهند به این صورت که اگر بیمار به لحاظ روحی و جسمی مشکل حادی نداشته باشد خدمات پزشکی سرپایی برای او مناسب است.

لازم است به این نکته توجه داشته باشید که خدمات پزشکی سرپایی هم دارای چند مرحله است که در ادامه ی مطلب به آن خواهیم پرداخت.

انواع خدمات پزشکی,خدمات پزشکی,خدمات پزشکی چیست

خدمات پزشکی سرپایی

پزشکان برای ارائه ی بهترین خدمات پزشکی سرپایی، ابتدا باید  وضعیت بیمار را که شامل علائم حیاتی او است مانند تب ، نبض ، فشار خون و… بررسی می کنند.

همچنین این خدمات شامل عمل های کوچک جراحی مانند برداشتن زگیل، خال، گوشت اضافه زخم ها و… نیز می شود.

تیم پزشکان و پرستاران در صورتی که تشخیص دهند وضعیت بیمار چندان حاد و تهدید کننده نیست یعنی شخص به صورت نسبی روال زندگی عادی خود را دارد و خطراتی از جمله مرگ، نقص عضو و همچنین الزامی برای بستری شدن در بیمارستان وجود ندارد خدمات پزشکی سرپایی را برای این دسته از بیماران انجام می دهند.

البته ترجیح بسیاری از پزشکان و پرستاران انجام مراقبت های پیشگیرانه و ارائه ی خدمات مناسب برای درمان است تا بیماران بتوانند در کمترین زمان ممکن سلامتی خود را به دست آورند. همچنین این خدمات شامل فیزیوتراپی ، تزریقات ، پانسمان و… می شود.

بسیاری از افراد می توانند در منزل تحت درمان قرار بگیرند و در اسرع وقت از خدمات مناسبی از جمله سونوگرافی ، نوار قلب ، درمان انواع زخم ها ، انواع پانسمان ، ویزیت دکتر  و… بهره مند شوند.

چرا ارائه ی برخی خدمات پزشکی در منزل انجام می شود؟

ارائه ی خدمات پزشکی در منزل اقدامی بسیار ضروری است زیرا برخی افراد به دلایل مختلف مانند ترافیک شهری، ایام تعطیلات و عدم امکان جابه جایی افراد سالمند و… نمی توانند برای رفع مشکلات خود به کلینیک های درمان و پزشک متخصص مراجعه کنند .

بنابراین می توانند با تقاضای پزشک در منزل تحت درمان قرار بگیرند و به در صورت تشخیص پزشک برای حاد بودن بیماری به بیمارستان منتقل شوند.

این خدمات از طرف دولت با هزینه ای بسیار مناسب ارائه می شود تا بتواند موجب آسایش و بهبود بیماران در اسرع وقت قرار بگیرد.

در ادامه ی مطلب می خواهیم شما را با انواع خدمات پزشکی در منزل آشنا کنیم. این خدمات به دو صورت برای بیماران انجام می شود که به شرح زیر است:

  1. انما در منزل
  2. انجام عملیات ساکشن در منزل: انجام عملیات ساکشن در منزل معمولا برای بیماران سالمند کاربرد دارد زیرا اینگونه افراد توانایی مراجعه به بیمارستان را ندارند بنابراین به صورت تخصصی توسط کادر درمان انجام می شود.
  3. گرفتن نوار قلب: انجام نوار قلب در منزل  برای بیماران قلبی و عروقی کاربرد دارد که معمولا به صورت روزانه و یا هفتگی توسط پزشک متخصص انجام می شود.
  4. تعویض کلستومی
  5. شیمی درمانی: انجام عملیات مربوط به شیمی درمانی در منزل برای افرادی که از سرطان رنج می برند و به دلایل مختلف از جمله مسائل مالی و یا مشکلات رفت و آمد و… توانایی مراجعه و بستری شدن در بیمارستان را ندارند توسط تیم پزشکان و پرستاران انجام می گیرد.
  6. صدور جواز دفن در منزل
  7. ماساژور ساعتی در منزل: معمولا ورزشکاران بعد از انجام فعالیت های ورزشی سنگین و یا افراد مسن و سالمند که به دلیل کهولت سن دچار گرفتگی عضلات هستند می توانند از انواع خدمات پزشکی در منزل استفاده کنند.
  8. گفتار درمانی ساعتی در منزل: این مورد از انواع خدمات پزشکی برای کودکان و یا افراد مسن کاربرد دارد زیرا اکثر این افراد تمایل چندانی به مراجعه حضوری در کلینیک های درمانی ندارند.
  9. رزرو مشاوره ساعتی در منزل: این مورد برای افرادی مناسب است که برای کمک گرفتن از مشاوران تمایل به مراجعه ی حضوری ندارند و یا با محدودیت های مختلف به لحاظ کمبود وقت، هزینه، و مشکلات رفت و آمد مواجه هستند.
  10. انجام ویزیت پزشک متخصص
  11. کار درمانی
  12. گرفتن فشار خون بیماران
  13. گرفتن قند خون برای افرادی که دچار نوسانات قند هستند.
  14. تزریق عضلانی یا زیر جلدی برای بسیاری از افراد در منزل انجام می گیرد.
  15. تزریق وریدی در منزل
  16. نمونه گیری آزمایش
  17. وصل سوند معده
  18. وصل سوند ادراری
  19. پانسمان زخم های معمولی و غیر عفونی
  20. پانسمان زخم بستر و سوختگی
  21. وصل سرم معمولی برای بیمارانی که دچار مشکلات حاد نیستند.
  22. ویزیت شدن توسط پزشک عمومی
  23. انجام عملیات فیزیوتراپی در منزل از انواع خدمات پزشکی در منزل می باشد
خدمات پزشکی در منزل,انواع خدمات پزشکی,خدمات پزشکی
Doctors and nurse working in hospital

مزایای خدمات پزشکی در منزل چیست؟

در این بخش به ارائه ی مطالب مفیدی درباره ی مزایای خدمات پزشکی در منزل پرداخته ایم در ادامه برای کسب اطلاعات بیشتر همراه ما باشید:

  1. افزایش سطح کیفیت مراقبت های پزشکی.
  2. پیشگیری از بستری شدن غیر ضروری بیمار در بیمارستان.
  3. از جمله مهم ترین مزایای خدمات پزشکی در منزل کاهش مدت زمان بستری بیمار و دفعات آن می باشد.
  4. ارائه ی انواع خدمات پزشکی در منزل باعث صرفه جویی در زمان برای رفت و آمد بیمار می شود.
  5. از خطر ابتلا به عفونت های بیمارستانی به دلیل عدم رعایت نکات بهداشتی کاسته می شود.
  6. صرفه جویی در هزینه.
  7. از جمله مزایای خدمات پزشکی در منزل، می توانیم به عدم جابجایی سالمند و بیمار اشاره کنیم.
  8. ارائه ی انواع خدمات پزشکی به صورت شبانه روزی.
  9. تزریقات، پانسمان، سرم تراپی، خدمات سونداژ مثانه و معده ، تعبیه لوله معده.
  10. برای سالمندان.
  11. انما، جراحی های جزیی، سوختگی و زخم بستر، ساکشن.
  12. نمونه گیری جهت آزمایش خون، ادرار و یا مدفوع
  13. درمان زخم بستر به روش های پزشکی نوین.
  14. گرفتن نوار قلب برای تشخیص مشکلات مربوط به قلب و عروق از مهم ترین مزایای خدمات پزشکی در منزل است.
  15. انجام عملیات مربوط به مامو گرافی، سونوگرافی، انواع اسکن و سی تی اسکن،انواع آندوسکوپی روده و معده، ام آر آی، اکوکاردیوگرافی قلب
این مطلب را از دست ندهید
آشنایی با پرستاری سالمند در منزل

انواع خدمات پزشکی,خدمات پزشکی,خدمات پزشکی چیست

آشنایی با ۱۵ نمونه از انواع خدمات پزشکی

در ادامه ی مطلب به بررسی ۱۵ نمونه از انواع خدمات پزشکی خواهیم پرداخت بنابراین در ادامه ی همراه ما باشید تا اطلاعات مفیدی را در این حوزه کسب نمایید.

۱. مراکز جراحی سرپایی

این مراکز به این دلیل راه اندازی شده است که بیماران بتوانند در فضایی خارج از بیمارستان عمل های جراحی خاص را انجام دهند.

معمولا بیمارانی به این مراکز مراجعه می کنند که از بیمارستان معرفی شده باشند. در اینگونه مراکز ارائه ی خدمات پزشکی با هزینه بسیار مناسب تری انجام می شود ضمن اینکه خطر ابتلای بیمار به عفونت های بیمارستانی کاهش می یابد.

۲. مراکز تولد و یا زایشگاه

هدف از تاسیس این مراکز این است که مادران در محیطی راحت و با خیال آسوده وضع حمل کنند. ضمن اینکه در این مراکز هزینه های مربوط به درمان بسیار مقرون به صرفه تر از بیمارستان ها است اما به صورت کلی بیشتر برای کسانی که تمایل به انجام زایمان طبیعی دارند مناسب است.

البته لازم است بدانید که این مراکز دارای تجهیزات کامل و پرسنل بیمارستانی نیست اما با رعایت اصول پیشگیرانه ،حساسیت، ایمنی، مقرون به صرفه بودن و مداخله پزشکان به راحتی مدیریت خواهد شد.

۳. بانک های خون

این مراکز به جهت ذخیره کردن خون در واحد های مفید تر برای استفاده ی موثر از آن تاسیس شده است و به متقاضیان این امکان را می دهد تا خون و پلاکت را با رعایت نکات بهداشتی اهدا کنند.

بانک های خون از مهم ترین خدمات پزشکی هستند زیرا خون را نمی توانیم تولید کنیم بنابراین برای ادامه ی حیات انسان بسیار ضروری است و تاسیس این مراکز نقش بسیار موثری در نجات جان بسیاری از افراد ایفا می کند.

انواع خدمات پزشکی,خدمات پزشکی,خدمات پزشکی چیست

۴. کلینیک ها و مطب های پزشکی

این کلینیک ها برای تشخیص و درمان بیماران سرپایی تاسیس شده است همچنین از امکانات بهداشتی بسیار مناسبی برخوردار می باشد.

این مراکز به ارائه ی انواع خدمات پزشکی می پردازد همچنین دارای بخش های متعددی است از جمله معاینه دندان، انجام عملیات فیزیوتراپی برای بهبودی آسیب های ورزشی، کلینیک گفتاردرمانی برای کمک به افرادی که می خواهند اختلالات گفتاری خود را درمان کنند راه اندازی شده است و برای عموم کاربرد دارد.

۵. مراکز آموزشی دیابت

این مراکز برای ارائه ی آموزش های لازم به افرادی تاسیس شده است که دچار بیماری دیابت هستند و یا در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند.

این مراکز ضمن برگزاری کلاس های آموزشی از گروه های حمایتی و منابع مختلف برای کمک به بهبود بیماران استفاده می کند که این موارد از جمله مزایای ارائه ی خدمات پزشکی در این مرکز می باشد.

انواع خدمات پزشکی,خدمات پزشکی,خدمات پزشکی چیست

۶. مراکز دیالیز

معمولا بیماران مبتلا  به اختلالات کلیوی که احتیاج به دیالیز دارند به این مراکز مراجعه می کنند زیرا ضمن داشتن هزینه های مقرون به صرفه برای درمان، از بهداشت مناسب برخوردار است.

خوب است بدانید که دیالیز عملیات تصفیه ی خون به صورت مصنوعی است و لازم است ۳ بار در هفته برای بیمار انجام شود تا فرد از خطرات احتمالی این عارضه مصون بماند.

۷. خانه های مراقبت از بیماران

این مراکز برای نگهداری و پشتیبانی از بیماران در کوتاه ترین زمان ممکن تاسیس شده است. در این مراکز بیماران علاوه بر دریافت حمایت های عاطفی و روحی با گروهی از متخصصان با تجربه در حوزه پرستاری، دستیاران بهداشت خانه، مددکاران اجتماعی، روحانیون یا سایر مشاوران برای بهبود بیماری های شان در ارتباط قرار می گیرند.

همچنین اگر پزشک متخصص تشخیص دهید که شخص دارای بیماری حاد است و انجام مراقبت های پزشکی در خانه کاربرد ندارد لازم است تا به مراکز مربوط به مراقبت از بیماران و یا خانه ی سالمندان منتقل شوند.

۸. بیمارستانها

بیمارستانها از جمله مراکزی هستند که به ارائه ی خدمات پزشکی و بهداشتی می پردازند اما هدف اصلی از تاسیس این مراکز نجات جان بیماران و کمک به بهبود سلامت آن ها است.

در بیمارستان ها بخش های مختلفی وجود دارد که به صورت تخصص برای درمان بیماری ها تاسیس شده است از جمله بخش مراقبت های ویژه، بخش اورژانس و جراحات شدید و…

معمولا کسانی که دچار آسیب های شدید جسمی و یا مشکلات تهدید کننده ی حیاتی هستند به بیمارستان ها مراجعه می کنند.

همچنین واحد مراقبت های غیر شدید شامل مواردی مانند بخش زایمان، جراحی، توانبخشی، واحدهای پشتیبانی برای بیمارانی است.

انواع خدمات پزشکی,خدمات پزشکی,خدمات پزشکی چیست

۹. مراکز تصویربرداری و رادیولوژی

این مراکز برای تصویر برداری و تشخیص انواع بیماری در بیمارستان ها راه اندازی شده است که شامل ام آر آی، سیتی اسکن، سونوگرافی، اشعه ایکس و…  می شود.

مراکز تصویر برداری با ارائه ی خدمات پزشکی و تصویربرداری نوین می توانند به بیماران جهت کاهش هزینه های درمان و کیفیت مناسب خدمات پزشکی کمک نمایند همچنین می توانند بخشی از مسئولیت کلینیک های تصویر برداری در بیمارستان ها را برعهده داشته باشند.

۱۰. مراکز بهداشت روانی و درمان اعتیاد

این نوع مراکز درمانی گروهی برای بهبود انواع بیماری های روانی راه اندازی شده است و در واقع یک موسسه ی عمومی برای ارائه ی خدمات پزشکی تخصصی به بیمارانی است که دارای انواع اختلالات مربوط به اعصاب و روان می باشند.

در این مراکز پزشکان روان درمانگر به ارائه ی خدماتی مانند درمان افکار خودکشی، درمان افسردگی، تروما و اختلال استرس پس از سانحه، درمان اختلالات اضطرابی، اختلالات رفتاری و… می پردازند.

مراکز ترک اعتیاد به مواد مخدر و الکل از جمله مراکز مربوط به بهداشت و سلامت روان است همچنین محیطی مناسب برای افرادی است که برای درمان احتیاج به مراقبت های طولانی مدت و تخصصی دارند تا بتوانند رفتار های اعتیاد گونه ی خود را درمان کنند.

۱۱. خانه های مراقبت

این مراکز که تحت عنوان خانه های مراقبت می باشد برای بیمارانی تاسیس شده است که با تشخیص پزشک شرایط حادی را برای بستری شدن در بیمارستان ها ندارند بنابراین می توانیم آن ها را برای بهبود سلامت شان در این مراکز نگهداری کنیم.

این مطلب را از دست ندهید
10 بهترین سایت پزشکی برای پزشکان

در این مراکز خدمات پزشکی بسیار مهمی از جمله کاردرمانی و گفتار درمانی به بیماران مختلف ارائه می شود.

به صورت کلی ارائه ی خدمات پزشکی در منزل برای کسانی که توانایی و تمایل بستری شدن در بیمارستان ها را ندارند توصیه می شود. زیرا بیماران علاوه بر اینکه در این مراکز خدمات درمانی مناسب تری را با رعایت نکات بهداشتی در مقایسه با بیمارستان ها دریافت می کنند از شرایط مطلوب تری در هزینه های مربوط به درمان نیز برخوردار می شوند.

تصور بسیاری از افراد درباره ی خانه های مراقبتی این است که  محیطی مناسب برای افراد مسن می باشد باید بگوییم این تصور تا حدودی درست است زیرا ۸۰ درصد بیماران در این مراکز بالای ۶۵ سال هستند اما این محیط برای بیماران جوان تری که نیاز دارند برای درمان بیماری هایشان از مراقبت های بیشتری برخوردار شوند و خانواده قادر به ارائه ی این خدمات نیست راه اندازی شده است.

انواع خدمات پزشکی,خدمات پزشکی,خدمات پزشکی چیست

۱۲. ارتوپدی و سایر مراکز توانبخشی

ارتوپدی مربوط به ماهیچه ها و استخوان ها می شود و بیمارانی به فیزیوتراپیست ها مراجعه می کنند که در نواحی مختلف بدنشان احساس درد و گرفتگی دارند.

به عنوان مثال کسانی که از درد مزمن در ناحیه کمر رنج می برند لازم است برای درمان آن به متخصص طب فیزیکی و یا کلینیک های درمان ارتوپد مراجعه کنند.

پزشکان متخصص در این مراکز به تشخیص و ارزیابی انواع مشکلات عضلانی می پردازند همچنین امور مربوط به پیشگیری از بیماری ها، توانبخشی استخوان ها، تاندون ها، رباط، ماهیچه و مفاصل مختلف را ارائه می دهند.

این مراکز برای درمان اختلالات مربوط به معلولیت های جسمانی و آسیب های ورزشی همچنین ارائه ی خدمات پزشکی مختلف تاسیس شده است.

به این کلینیک های درمانی مراکز فیزیوتراپی سرپایی نیز گفته می شود این مراکز به ارائه  ی خدمات مختلف پزشکی و درمانی از جمله فیزیوتراپی، کاردرمانی و گفتار درمانی  بعد از سوانح مختلف ورزشی و یا رانندگی می پردازد تا بیماران بتوانند توانایی شان را در انجام کارهای روزانه بازیابی کنند.

پزشکان در این مراکز تلاش می کنند تا بیماران بتوانند در برطرف کردن مشکلات خود استقلال لازم را به دست آورند همچنین از مسئولیت بیمارستان ها در حوزه ی توانبخشی بکاهند.

۱۳. مراقبت های فوری

این بخش برای ارائه ی خدمات پزشکی و مراقبت های درمانی برای بیمارانی تاسیس شده است که بنابر تشخیص پزشک شدت بیماری شان برای آن ها خطر جانی را به دنبال ندارد. اما لازم است برای جلوگیری از پیشروی علائم بیماری در اسرع وقت به تشخیص و درمان آن اقدام کنند.

مثلا در بیماری های مربوط به حوزه ی کودکان لازم است تا در کوتاه ترین زمان ممکن مورد بررسی و تشخیص درست قرار گیرد و به درمان آن در اسرع وقت اقدام شود

متخصصانی که در بخش مراقبت های ویژه اورژانس فعالیت دارند می توانند به وضعیت استخوان های شکسته رسیدگی کنند و شکستگی را در اندام های مختلف بدن درمان کنند.

همچنین تشخیص بیماری ویروسی،آزمایش های استرپتوکوکی، آزمایش خون و آزمایش های ادرار بر عهده ی آن ها است .

در صورتی که پزشکان تشخیص دهند مشکل در بیماران حاد است معمولا با اورژانس یا آمبولانس برای انتقال بیمار به بیمارستان تماس می گیرند.

به این نکته ی بسیار مهم توجه داشته باشید که زمان، در ارائه ی خدمات مختلف پزشکی برای نجات جان بیماران بسیار مهم است.

۱۴. سلامت از راه دور (سلامت الکترونیک)

این مراکز نشان دهنده ی نوع دیجیتالی شده ی ارائه ی خدمات درمانی از راه دور به بیماران است.

این خدمات برای تسهیل مراقبت های پزشکی، بهداشتی  و درمانی کاربرد دارد و افرادی که از نظر فیزیکی، توانایی بدنی و وضعیت زندگی، مشکلات حمل و نقل و داشتن بیماری های سخت قادر به مراجعه حضوری نیستند کاربرد دارد.

عوامل مختلف بسیاری مانند فشار های ناشی از مراقبت های بهداشتی و انواع محدودیت های بیمار همچنین پیشرفت تکنولوژی و رشد علم برای ایجاد انگیزه در استفاده از برنامه های سلامت و درمان از راه دور بسیار موثر بوده است.

در این شیوه از ارائه ی خدمات پزشکی بیمار می تواند از طریق کنفرانس ویدویوئی و یا دستگاه های الکترونیکی مختلف شرح حال خود را به پزشک ارائه دهد.

بنابراین شما می توانید از راه دور برای دسترسی به پزشک خود و دریافت خدمات مختلف درمانی و بهداشتی اقدام کنید.

۱۵. انجام تست اسپیرومتری در منزل

اسپیرومتری یا دم سنجی رایج‌ترین روش برای بررسی  و ثبت ظرفیت‌های تنفسی ریه است که هدف از این آزمایش تشخیص نوع بیماری تنفسی در فرد است.

این تست برای کسانی تجویز می شود که از انواع اختلالات مربوط به ریه مانند بیماری انسداد مزمن ریوی و بیماری های تحدید ریوی و… رنج می برند.

انجام این تست در منزل ضمن آسان بودن آن از هزینه ی مقرون به صرف تری در مقایسه با بیمارستان ها برخوردار است و به صورت دوره ای در منزل برای اینگونه افراد تجویز می شود.

شرایط آمادگی برای تست اسپیرومتری ریه در خانه چیست؟

بیمارانی که قصد دارند این تست در منزل شان انجام شود باید آمادگی های لازم را کسب کرده باشند تا بهترین نتیجه را در درمان دریافت کنند.

بنابر مطالب گفته شده لازم استد تا به نکات زیر توجه داشته باشید:

  1. حتما قبل از انجام تست اسپیرومتری از مصرف سیگار و انواع دخانیات برای حصول نتیجه ی بهتر پرهیز کنید.
  2. لازم است قبل از انجام این تست از خوردن غذاهای چرب و سنگین پرهیز کنید.
  3. اگر داروی خاصی را مصرف می کنید حتما قبل از انجام تست اسپیرومتری با پزشک خود مشورت کنید. و حتما استراحت و خواب کافی را داشته باشید
  4. قبل از انجام این تست لازم است چند نفس عمیق.
  5. لازم است از انجام فعالیت های سنگین قبل از انجام تست پرهیز کنید.
  6. از راحت بودن لباس های تان اطمینان حاصل کنید.
  7. در هنگام شروع تست وضعیت بدنی خود را بررسی کنید و به صورت نشسته با هوشیاری کامل قرار گیرید.
  8. مواردی مانند قد و وزن فرد باید قبل از انجام تست بررسی شود.
  9. حدود چند ساعت قبل از انجام این تست در خانه بمانید و استراحت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا