آلرژی به طور کلی به واکنش هایی که سیستم ایمنی در مقابل برخی از مواد نشان می دهد گفته می شود که هیچ گونه خطری را برای بدن ایجاد نمی کند. به عنوان مثال ممکن است افراد به گرده گل یا مواد غذایی آلرژی داشته باشند، البته بیشتر مردم به صورت ارثی با این مشکل مواجه هستند.
علائم آلرژی شامل مواردی چون عطسه، آبریزش بینی و خارش می شود که در بسیاری از مواقع کاملا خفیف است، اما اگر بدن فرد واکنش شدیدی به آن نشان دهد باید حتما به مراکز درمانی مراجعه نماید که این حالت را آنفیلاکسی می نامند تحت این شرایط افراد هنگام تنفس با مشکلاتی مواجه می شوند.
به طور کلی آلرژی از انواع مختلفی برخوردار است که ممکن است دامن گیر هر فردی شود و برای درمان آن هم در مرحله اول باید موادی که سیستم ایمنی بدن به آن حساسیت نشان می دهد را شناسایی کنید.
انواع آلرژی
آلرژی همان طور که گفته شد از انواع مختلفی برخوردار است که هر کدام دارای علائمی می باشند، این موارد را در ادامه مطالب برای شما شرح خواهیم داد.
آلرژی تنفسی
آلرژی تنفسی از حساسیت هایی است که برای بیشتر افراد رخ می دهد به این ثورت که گاهی اوقات حالتی شبیه به سرما خوردگی برای افراد رخ می دهد که علائمی چون آبریزش بینی، قرمزی، خارش، آبریزش چشم ها و عطسه را در پی دارد.
آلرژی فصلی
آلرژی فصلی نوعی دیگر از آلرژی هایی است که برخی از افراد با آن مواجه می شوند. این نوع آلرژی علائمی چون خارش بینی و پوست، قرمزی چشم، عطسه و آبریزش بینی را در پی دارد که بیشتر در فصل های بهار و تابستان به دلیل وجود گرده های گل و علف ها رخ می دهد و در فصل پاییز هم ممکن است با وجود گرد و خاک و آلرژی بیشتر شود حتی در فصل زمستان هم هوای سرد این نوع آلرژی را تشدید می کند.
آلرژی ریه
گاهی اوقات ممکن است راه های تنفسی به دلیل قرار گرفتن در معرض مواد آلرژی زا تنگ شوند که علائمی چون خس خس سینه، سرفه و تنگی نفس را بروز خواهند داد که تحت این شرایط افراد با آلرژی ریه مواجه می شوند.
آلرژی بینی
از میان انواع آلرژی می توان آلرژی بینی را نام برد که به علت قرار گرفتن در معرض بسیاری از مواد حساسیت زا مثل گرده گل، گرده میوه، حشرات و گرد و خاک، بینی دچار التهاب شود و علائمی چون گرفتگی را به وجود می آورد.
آلرژی غذایی
بسیاری از افراد ممکن است هنگام خوردن یک نوع ماده غذایی دچار آلرژی شوند که علائم آن تورم صورت، کهیر، تهوع، اسهال، التهاب لب و گلو و سوزن سوزن شدن می باشد.
آلرژی پوستی
اگر پوست شما با مواد حساسیت زا تماس مستقیم داشته باشد آلرژی پوستی را ایجاد می کند که شامل اگزما، دراماتیک و بثورات می شود.
آلرژی گلو
گاهی اوقات افراد با علائمی چون خلطی شدن گلو، سرفه، گرفتگی صدا و خارش گلو مواجه می شوند که در این شرایط می توان گفت به آلرژی گلو مبتلا شده اند.
راه های درمان آلرژی
تا این قسمت از مطالب با انواع آلرژی و علائم آشنا شده اید حال اگر تحت هر شرایطی یکی از این علائم برای شما رخ داد باید به دنبال روش های درمان آلرژی باشید که در ادامه چند روش مختلف را برای شما مورد بررسی قرار می دهیم.
درمان خانگی آلرژی
گاهی اوقات می توانید با انجام فعالیت های مختلف و داشتن یک تغذیه مناسب آلرژی خود را کنترل کنید. مصرف غذاهایی چون سوپ جو، حریره بادام، دمنوش چای سبز، دمنوش بابونه، سیب و … می تواند برای درمان آلرژی بسیار موثر باشد، از طرفی استفاده از آب نمک به راحتی التهاب و مخاط گلو را کاهش می دهد. تهیه دستگاه تهویه هوا در منزل برای رفع آلرژی بسیار مناسب است، همچنین داشتن ماسک هنگام خروج از منزل هم توصیه می شود.
شناسایی آلرژی و پرهیز از مواد حساسیت زا
بهترین روشی که می توانید برای درمان آلرژی بکار ببرید این است که علت آلرژی خود را تشخیص دهید که آن هم با انجام آزمایش های مختلف مشخص خواهد شد، بنابراین باید از خوردن دارو یا مواد غذایی که به آن حساسیت دارید خودداری کنید.
گاهی اوقات آزمایش های پوستی انجام می شود که علت حساسیت شما را تشخیص می دهد، در این آزمایش پوست افراد را در معرض مواد آلرژی زا قرار می دهند تا بتوانند حساسیت او را مورد بررسی قرار دهند، آزمایش دیگری که برای بررسی نوع و درمان آلرژی مورد استفاده قرار می گیرد تست خون ایمونو می باشد.
درمان آلرژی با طب سنتی
اگر برای درمان آلرژی خود از طب سنتی استفاده کنید باید به مصرف سکنجبین، کاهو و زردچوبه بپردازید تا علائم شما را کاهش دهند، مواد دیگری چون برگ گیاه گزنه، سیاه دانه، آویشن و اکالیپتوس می تواند برای درمان آلرژی با طب سنتی موثر واقع شود، از طرفی باید خوردن سبزیجاتی چون شاهی، تره، سیر و گردو را کنار بگذارید.
مصرف دارو برای درمان آلرژی
داروهای ضد حساسیت مختلفی وجود دارد که می توانید برای درمان آلرژی آن ها را مورد استفاده قرار دهید که شامل آنتی هیستامین می شود، اما گاهی اوقات ممکن است این نوع دارو هم نتواند به درمان بیماری شما کمک کند که تحت این شرایط پزشکان متخصص به تجویز داروهای دیگر برای رفع آلرژی می پردازند.
گاهی اوقات متخصصان برای از بین بردن آلرژی حساسیت زدایی را به کار می برند که در طی این فرایند آلرژن را به بدن فرد تزریق می کنند تا بدن او با این ماده وفق پیدا کند.