مجله پزشکی

آشنایی با سونوگرافی در منزل

سونوگرافی چیست؟

سونوگرافی از جمله مهم ترین آزمایش های تشخیصی است که از طریق امواج اولتراسوند که نوعی از امواج صوتی با فرکانس بالا می باشد و قابلیت عبور از بافت بدن را دارد، تصویر ناحیه ی مورد نظر را به صورت واضح به سیستم مرکزی پزشک متخصص برای بررسی نوع اختلال ارسال می کند.

برای انجام سونوگرافی از دستگاهی به نام مبدل استفاده می شود که با کشیده شدن روی سطح پوست می تواند امواج فرستاده شده داخل بدن را به تصاویر واضحی تبدیل کند و روی صفحه ی نمایشگر پزشک متخصص با کیفیت مطلوب نمایش دهد.

تصاویر واضح سونوگرافی نشان دهنده ی اندازه، شکل و تراکم ساختار داخلی بدن است و در صورتی که بافت مورد آزمایش متراکم و سخت باشد امواج صوتی فرستاده شده در بدن فرکانس بالاتری را به دستگاه مبدل باز می گردانند که باعث وضوح بیشتر تصویر می شود.

انواع سونوگرافی در منزل,سونوگرافی چیست,سونوگرافی در خانه

آشنایی با انواع سونوگرافی در منزل

اگر شما به دلیل مشغله ی کاری، ضعف بدنی، بیماری، معلولیت های مختلف جسمی، اتلاف وقت و انرژی و… امکان مراجعه ی حضوری به کلینیک های درمانی را ندارید بهترین گزینه برای شما انجام سونوگرافی در منزل است.

متقاضیان می توانید از طریق برقراری تماس با مجموعه های پزشکی در شهر شان برای اعزام نیروی درمانی مجرب به محل سکونت خود در اسرع وقت اقدام کنند.

در این مطلب اطلاعات بسیار مفیدی را درباره ی انواع سونوگرافی در منزل در اختیار شما قرار می دهیم پس تا پایان همراه ما باشید.

1. سونوگرافی شکم و لگن در منزل

انجام این نوع از سونوگرافی در منزل برای بررسی دقیق اندام های مربوط به ساختار لگن مانند: رحم، دهانه ی رحم، واژن، لوله های فالوپ و تخمدان ها کاربرد دارد.

دستگاه مبدل در سونوگرافی باعث ارسال امواج اولتراسوند با فرکانس بالا می شود و تصویر مورد نظر را با کیفیت مطلوب در سیستم مرکزی پزشک متخصص نمایش می دهد.

اگر شما به دلیل مشغله ی کاری و مشکلات مربوط به رفت و آمد همچنین انتظار در صف طولانی رزرو نوبت و… امکان مراجعه ی حضوری به کلینیک های درمان را ندارید می توانید از خدمات سونوگرافی در منزل استفاده کنید.

از جمله انواع سونوگرافی در منزل، سونوگرافی مربوط به شکم و لگن است که شما می توانید  با رزرو نوبت به صورت تماس تلفنی و یا اینترنتی اقدام نمایید تا در اسرع وقت مراکز ارائه دهنده ی خدمات پزشکی با اعزام تیم درمان مجرب به بهبود سلامت شما کمک نمایند.

2. سونوگرافی کبد در منزل

معمولا پزشکان متخصص برای بررسی و تشخیص بیماری های مربوط به کبد سونوگرافی کبد را برای بیماران تجویز می کنند.

سونوگرافی کبد با هدف بررسی انواع اختلالات در کبد و شبکه ی عروق خونی آن در ناحیه ورودی و تحتانی کبد تجویز می شود.

سونوگرافی در منزل,انواع سونوگرافی در منزل,سونوگرافی چیست

3. سونوگرافی کلیه و مثانه در منزل

پزشکان متخصص برای بررسی وضعیت ساختار کلیه ها، و بافت های مربوط به آن مانند حالب و مثانه این نوع سونوگرافی را برای بیماران تجویز می کنند.

از جمله مهم ترین انواع سونوگرافی در خانه سونوگرافی مربوط به کلیه و مثانه است که برای ارزیابی سایر بیماری ها مانند کیست، تومور،آبسه، انسداد، نقص در جمع آوری مایعات و یا تشخیص ابتلا به انواع عفونت در ناحیه ی داخل یا اطراف کلیه ها برای بیماران تجویز می شود.

معمولا بیماران به دلایل مختلف از جمله ناتوانی جسمی، مشکلات رفت و آمد و طولانی بودن رزرو نوبت از مراکز درمانی اقدام به انجام سونوگرافی در منزل می کنند.

معمولا انجام سونوگرافی کلیه به همراه سایر آزمایش های مربوط به این ناحیه برای بیماران تجویز می شود. تا اختلالات مربوط به آن دقیق تر بررسی و شناسایی شود.

4. سونوگرافی بیضه در منزل

سونوگرافی بافت بیضه به وسیله ی فرستادن امواج صوتی با فرکانس انجام می شود تا تصویر برداری مناسبی از بافت بیضه ها و نواحی اطراف آن انجام شود.

از دیگر موارد سونوگرافی در منزل، سونوگرافی مربوط به بررسی وضعیت سلامت بیضه ها می باشد که به صورت ارائه ی تصاویر واضحی از کیسه ی بیضه ها و عروق خونی اطراف آن انجام می شود. این سونوگرافی با نام سونوگرافی اسکروتوم نیز در میان پزشکان متخصص شناخته شده است.

انواع سونوگرافی در منزل,سونوگرافی چیست,سونوگرافی در خانه

5. سونوگرافی رحم و تخمدان

معمولا پزشک زنان در صورت مشکوک بودن به علائم اختلال در تخمدان ها سونوگرافی تخمدان یا رحم را تجویز می کنند. با تجویز سونوگرافی مربوط به تخمدان برای زنان پزشک متخصص به بررسی تومور یا کیست موجود در این ناحیه شرایط و اندازه ی آن می پردازد. همچنین زنانی که تمایل به باردار شدن دارند باید این نوع سونوگرافی را برای بررسی وضعیت رحم انجام دهند.

بسیاری از مادران باردار برای بررسی وضعیت جنین باید به مراکز درمانی و کلینیک های پزشکی مراجعه کنند. اما از آنجایی که در محیط های درمانی احتمال ابتلا به انواع بیماری های ویروسی و عفونی وجود دارد بسیاری از مادران باردار تمایل به حضور در این مراکز را ندارند و ترجیح می دهند برای حفظ سلامت خود و جنین شان از ارائه ی خدمات سونوگرافی در منزل استفاده نمایند.

6. سونوگرافی تیروئید در منزل

این نوع از سونوگرافی برای بررسی وضعیت غده ی تیروئید در گردن با تصاویر دو بعدی انجام می شود در این نوع سونوگرافی فرکانس امواج صوتی برای تصویر برداری و تشخیص وجود تومور ها، کیست ها و یا گواتر تیروئید به داخل بدن فرستاده می شود و به بررسی بافت این ناحیه می پردازد.

سونوگرافی تیروئید از جمله انواع سونوگرافی در منزل محسوب می شود که یک روش تشخیصی و غیر تهاجمی و بدون درد می باشد که پزشکان برای بررسی اختلال در بافت مورد نظر برای بیماران تجویز می کنند.

پزشکان متخصص برای تشخیص دقیق بیماری به همراه بررسی سایر آزمایش های مربوط به تیروئید، سونوگرافی مربوط این ناحیه نیز توجه ویژه دارند.

7. سونوگرافی طبق دستور پزشک در منزل

پزشکان متخصص معمولا به منظور چکاپ کامل وضعیت سلامت انسان انواع مختلفی از سونوگرافی را سالی یکبار برای بررسی بافت ها و نواحی مختلف بدن انسان تجویز می کنند.

همچنین با انجام سونوگرافی پزشک متخصص تصاویر واضحی را از ناحیه ی مورد نظر دریافت می کند که از طریق بررسی آن به انواع بیماری ها و اختلالات مربوط به این ناحیه می پردازد.

برای انجام سونوگرافی در خانه کادر درمان باید از تجربه و دانش مناسبی برخوردار باشند تا بتوانند به ارائه ی بهترین خدمات پزشکی به بیماران بپردازند.

همچنین شما از طریق تماس گرفتن با مراکز ارائه ی خدمات پزشکی می توانید با خیال راحت و بدون هیچ گونه نگرانی برای اعزام تیم پرستاران مجرب به منزل تان برای انجام سونوگرافی اقدام کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا