اعتیاد چیست؟
گاهی اوقات ممکن است در جمع دوستانه ای قرار بگیرید که با مواد مخدر آشنا هستند و ممکن است شما را هم تشویق کنند که به مصرف مواد مخدر بپردازید، البته دقت داشته باشید که مصرف مواد مخدر برای هر فرد کاملا متفاوت می باشد و بستگی به روحیه و وضعیت جسمی آن ها دارد که در شرایط حاد باید علائم اعتیاد و روش های درمانی را به کار برد.
به عنوان مثال ممکن است فردی به صورت تفننی مواد مخدر استفاده کند و افراد دیگر علاقه بیشتری به مصرف این مواد داشته باشند که باعث می شود در کوتاه مدت معتاد شوند.
مواد مخدر از داروهای شیمیایی و طبیعی هستند که هنگام مصرف وابستگی شدیدی را در بدن فرد ایجاد می کند، اما باید بگوییم که اعتیاد تنها به مصرف شیشه و تریاک محدود نمی شود بلکه ممکن است فردی به سیگار هم اعتیاد داشته باشد.
کلینیک و کمپ ترک اعتیاد
خانواده های فرد معتاد ممکن است زحمت زیادی را برای ترک آن ها متحمل شوند و از طریق کمپ و کلینیک های ترک اعتیاد یا در خانه تلاش می کنند که فرد مبتلا شده به مواد مخدر را درمان کنند.
کمپ ترک اعتیاد از سازمان بهزیستی مجوزهای لازم را دریافت کرده و متخصصان مجرب و با تجربه در آن جا مشغول به فعالیت هستند که می توانند به معتادان کمک کنند به مرور زمان اعتیاد را کنار بگذارند.
علائم اعتیاد کدامند؟
افرادی که به مواد مخدر اعتیاد دارند در صورتی به مواد مورد نیاز دست پیدا نکنند معمولا با حالات مختلفی مواجه می شوند. از علائم اعتیاد می توان استرس شدید، عصبانیت، ضعف عضلانی، توهم، ناراحتی و … را نام برد.
ترک شیشه
شیشه از ماده ای صنعتی به اسم آمفتامین تشکیل می شود که محرک بسیار قوی می باشد. دقت داشته باشید که از این ماده برای درمان بیماری هایی چون بیش فعالی و افسردگی استفاده می کردند، اما امروزه به عنوان مواد مخدر بین جوانان مورد استفاده قرار می گیرد
عوارض مصرف شیشه
شیشه همانند مواد مخدری که بین جوانان مورد استفاده قرار می گیرد عوارضی را به همراه دارد که از مهم ترین عوارض آن تنگی نفس، اسهال، خودکشی، کم خونی شدید، گیجی و بی حالی، افزایش دمای بدن، اختلال در روابط جنسی، آسیب به کلیه و ریه و افزایش فشار خون می باشد.
با توجه به این که شیشه به عنوان یک ماده صنعتی معرفی می شود خطرات فیزیکی و روانی زیادی را هم به همراه دارد، به همین دلیل نباید به هیچ وجه برای ترک آن راهکارهای خانگی را بکار ببرید، چرا که با شکست مواجه خواهید شد و اثرات منفی را هم ایجاد می کند به همین علت بهتر است از کلینیک ترک اعتیاد و کمپ کمک بگیرید.
عوارض ترک شیشه
ترک شیشه عوارضی را در افراد به وجود می آورد و با علائمی همراه است که شامل خستگی، بی خوابی، توهم، تب، گیجی، حالت تهوع، خشونت، افسردگی شدید، ضعف عضلانی و اضطراب می شود.
ترک سیگار
افرادی که به سیگار اعتیاد دارند می توانند برای کنار گذاشتن آن از داروی وارنیکلین استفاده کنند که و بعد از ۷ روز نشانه های ترک آن را می توانند مشاهده نمایند.
ترک تریاک
بهترین روش برای درمان اعتیاد به مواد مخدر و ترک آن مراجعه به کمپ و کلینیک های تخصصی می باشد، چرا که پزشکان متخصص می توانند با طی یک فرآیند کمک کنند که فرد اعتیاد را کنار بگذارد، همچنین استفاده از روش های روان درمانی هم بیماران را به سطحی از خودباوری خواهد رساند که این موارد باعث می شود افراد مبتلا، گرایش به مواد مخدر نداشته باشند.
داروهایی که معمولا برای ترک اعتیاد استفاده می شود قرص ب ۲ می باشد که حتما باید تحت نظر پزشک استفاده شود، چرا که مصرف بیش از حد آن اعتیاد آور است.
ترک شیره تریاک در خانه
برای ترک تریاک نیازی نیست که بستری شوید، اما نباید از داروهایی که برای اعتیاد تجویز می شوند بدون مجوز پزشک استفاده کنید، چرا که اعتیاد آور هستند و می توانند وابستگی زیادی را به وجود آورند از طرفی داروهایی چون متادول می تواند کمک کند که مصرف مواد مخدر را کنار بگذارید.
داروهای ترک اعتیاد
برای ترک اعتیاد طبق نظر پزشک روانشناس می توانید داروهای مختلفی چون متادون، نالتروکسان، نالوکسان، حب جدوار یا حب الشفاء و شربت تریاک را استفاده کنید.
مسکن برای ترک اعتیاد
بوپرونورفین از مسکن های قوی است که به عنوان ضد درد برای ترک مواد مخدر استفاده می شود و به بیماران کمک می کند که دردهای شدیدی که به علت ترک اعتیاد ایجاد می شود را تحمل کنند.
درمان اعتیاد
افرادی که به مواد مخدر اعتیاد دارند دقیقا مانند بیماران قلبی یا دیابتی باید درمان شوند و به مراقبت های ویژه ای نیاز دارند که این مراقبت ها باید زیر نظر پزشک متخصص انجام شود، البته دقت داشته باشید که بسیاری از مواد مخدر چون سیگار که اعتیادآور هستند نیازی به بستری شدن و مراقبت ویژه ندارند.
دقت داشته باشید که نباید با معتادها به عنوان یک فرد جنایتکار رفتار کرد، چرا که این افراد هم با مشکلات بسیاری رو به رو هستند و تنها به کمک و حمایت نیاز دارند.
آزمایش اعتیاد
آزمایش اعتیاد بر روی افراد معتاد بستگی به نوع مواد مخدری دارد که استفاده شده و از طریق روش های متفاوتی می توان از میزان اعتیاد مطلع شد.
یکی از مهم ترین تست هایی که برای مشخص کردن میزان اعتیاد انجام می گیرد ادرار می باشد که در این تشخیص مواد مخدری چون تریاک به خوبی نشان داده می شود برای افرادی که به شیشه اعتیاد دارند از آزمایش خون استفاده می شود و با این تست ها می توان برای درمان اعتیاد به شیشه و تریاک و … اقدامات لازم را انجام داد.
نتیجه
هر فردی در طول زندگی خود مشکلات زیادی را تحمل می کند که ممکن است عدهای به دنبال راه حل مسائل خود باشند و برخی دیگر راه های فردی چون استفاده از مواد مخدر را ترجیح دهند که شادی کاذب را در مدت زمان کوتاه ایجاد می کند، اما نباید افراد معتاد را گناهکار بدانید بر عکس باید کمک کنید که با توجه به مشکلاتی که دارند احتیاط را کنار بگذارند.