مجله پزشکی

آشنایی با فیزیوتراپی در منزل

اطلاعاتی کامل در مورد فیزیوتراپی در منزل

در این مطلب سایت خدمات پزشکی اطلاعات بسیار مفیدی را درباره ی فیزیوتراپی در منزل به شما مخاطبان محترم ارائه کرده است پس در ادامه همراه ما باشید.

فیزیوتراپی شیوه ای از درمان اختلالات مربوط به عصب و عضله در افراد مختلف است که در این شیوه شخص فیزیوتراپ با استفاده از انواع تجهیزات پزشکی، حرکات دست و تمرینات ورزشی مختلف، اتصال جریان های الکتریکی به نواحی که دچار اختلال و آسیب عضلانی شده است را درمان می کند.

به علم فیزیوتراپی در اصطلاح پزشکی فیزیک درمانی هم گفته می شود و مناسب برای افرادی است که دچار ضعف عضلانی هستند و توانایی حرکت کردن از بستر را ندارند.

همچنین این شیوه از درمان برای افرادی که بعد از شکستگی نواحی مختلف بدن و گچ گرفتن آن ناحیه دچار ضعف عضلانی شده اند توصیه می شود و کاربرد بسیار موثری در درمان شان دارد.

در این شیوه شما احتیاجی به بیرون آمدن از منزل برای انجام تمرینات فیزیوتراپی و یا مراجعه به کلینیک های درمانی را ندارید و به راحتی می توانید از طریق ثبت درخواست تان مبنی بر اعزام فیزیوتراپیست خانم و آقا در منزل برای درمان خود اقدام کنید.

انجام تمرینات فیزیوتراپی در منزل باعث می شود به مرور زمان عضلات و ماهیچه های شما توانایی و قدرت حرکتی خود را بازیابی کند البته در موارد حاد که بیمار قادر به حرکت کردن برای مراجعه به مراکز درمانی را ندارد لازم است با آمبولانس به مراکز فیزیوتراپی منتقل شود.

فیزیوتراپی چیست,فیزیوتراپی در خانه,فیزیوتراپی در منزل

فیزیوتراپی چیست؟

فیزیوتراپی علمی است برای اصلاح و بازیابی توانایی افراد برای حرکت و انجام فعالیت های مختلف که به علت آسیب های وارد شده در تصادفات رانندگی، جا به جایی وسایل سنگین، حرکات ناگهانی بدن و یا آسیب های ورزشی در افراد می پردازد.

این تمرینات تخصصی ورزشی به نحوی طراحی شده است که عضله یا ماهیچه آسیب دیده و یا از کار افتاده را ترمیم و بازسازی می کند و در واقع توانایی حداکثری را به  نواحی از کارافتاده در بدن باز می گرداند.

انجام تمرینات مربوط به فیزیوتراپی در منزل خصوصا برای افراد مسن توسط پزشکان متخصص توصیه می شود زیرا روند از کارافتادگی و ضعف عضلانی را کاهش می دهد و بدن را توانمند می کند.

شما می توانند با انجام فعالیت های ورزشی متناسب با وضعیت بدنی خود که توسط فیزیوتراپیست ها قابل تشخیص است به درمان انواع درد ها و اختلالات عضلانی خود با استفاده از جدید ترین متد های علمی روز دنیا بپردازید.

فیزیوتراپی چیست,فیزیوتراپی در خانه,فیزیوتراپی در منزل

فیزیوتراپیست کیست؟

این رشته ی تحصیلی امروزه در معتبر ترین دانشگاه ها ارائه می شود و دانشجویان می توانند زیر نظر بهترین اساتید پزشکی متخصص در این حوزه تحصیل کنند.

همچنین این علم با رشته هایی مانند ارتوپدی ، مغز و اعصاب ، جراحی و تخصص های دیگر که نیاز به همکاری و تعامل با رشته فیزیوتراپی دارند در ارتباط هستند.
کسانی که علاقه مند تحصیل در رشته ی فیزیوتراپی هستند باید از توانایی بدنی مناسبی برخوردار باشند زیرا در بیشتر مواقع برای درمان بیمار و تجویز حرکات مختلف ورزشی لازم است پوزیشن های خاصی را به بیمار آموزش بدهند و همچنین از قدرت بدنی خود برای حرکت دادن عضلات مختلف بیمار استفاده کنند.

این مطلب را از دست ندهید
10 بهترین سایت پزشکی برای پزشکان

فعالیت در این حوزه از درمان نیازمند صبر و تحمل بسیار است زیرا نتیجه از انجام دوره های درمان به سرعت حاصل نمی شود. همچنین شخص فیزیوتراپ در این ایام باید روابط اجتماعی خوبی را با بیماران برقرار نماید تا آن ها بتوانند نسبت به پزشک خود اعتماد و اطمینان لازم را داشته باشند

فیزیوتراپیست چه کمکی می‌تواند به بیمار خود کند؟

معمولا فیزیوتراپیست هایی که در منزل بیمار اعزام می شوند با ارائه ی یک برنامه ی درمانی منظم اقدام به ارائه ی تمرینات ورزشی مناسب برای درمان بیمار می کنند.

تمرینات ورزشی تجویز شده  بر اساس ارزیابی وضعیت بدنی بیمار می باشد و در افراد  مختلف متفاوت است  مثلا اگر فیزیوتراپیست با بررسی فیزیک بیمار تشخیص دهد که مشکل عضلانی او حاد است قطعا درمان طولانی تر خواهد بود اما به صورت معمول یک جلسه ی فیزیوتراپی یک ساعت زمان احتیاج دارد.

فیزیوتراپی چیست,فیزیوتراپی در خانه,فیزیوتراپی در منزل

کدام بیماری ها توسط فیزیوتراپی در منزل قابل درمان می باشند؟

  1. کسانی که که مبتلا به اختلالات در سیستم قلبی و عروقی هستند.
  2. افرادی که بیماری شان مربوط به کار، شغل و بهداشت حرفه ای می باشد.
  3. افرادی که پوست بدن شان دچار آسیب و سوختگی های مختلف شده است.
  4. ورزش کارانی که به دلیل انجام دادن فعالیت هابی ورزشی سنگین دچار آسیب به اعصاب عضلات خود شده اند می توانند از خدمات فیزیوتراپی در منزل استفاده کنند.
  5. اختلالاتی که مربوط به اسکلت عضلانی در فرد می شود مانند نورولوژی.
  6. کسانی که احتیاج به تمرینات فیزیوتراپی در خانه برای کنترل درد در بدن شان را دارند.
  7. افرادی که دچار اختلال اعصاب محیطی و مرکزی در اندام شان هستند.
  8. زنانی که به دلایل مختلف از جمله انجام فعالیت های روزانه سنگین، فعالیت های ورزشی شدید و یا ناگهانی دچار آسیب و یا کشش عضلانی شده اند می توانند از تمرینات فیزیوتراپی در منزل بهره مند شوند.

چه کسانی به فیزیوتراپی نیاز دارند؟

  1. معمولا افرادی که دچار آسیب های عضلانی در ناحیه ی دست و پا هستند مانند انواع شکستگی، رگ به رگ شدن و یا کبودی
  2. کسانی که به دلیل سکته ی مغزی دچار فلجی در اندام های مختلف بدتن شده اند.
  3. بیمارانی که دچار مشکلات تنفسی ماننند آسم و یا تنگی نفس هستند.
  4. بیماران پارکینسون که از اختلالات عصبی مانند ام اس رنج م برند
  5. کسانی که دچار انواع درد های بدنی هستند و یا مفاصل و رباط آن ها دچار درد و تورم شده است.
  6. افراد مسن که از پوکی استخوان رنج می برند
  7. کسانی که در آن ها عمل جراحی پیوند کلیه انجام شده است.
  8. افرادی که مبتلا به انواع سرطان های مختلف هستند.

متد‌های و روش های درمانی مورد استفاده در فیزیوتراپی در منزل شامل

۱. الکتروتراپی

این روش از مهم ترین شیوه های درمان فیزیوتراپی در منزل است و برای درمان بیماران که دارای انواع اختلالات مربوط به سیستم اسکلتی و عضلانی خود هستند تجویز می شود.

این شیوه از درمان با تحریک اعصاب و عضلات با استفاده از امواج صوتی و الکترومغناطیسی همچنین جریان های الکتریکی با استفاده از دستگاه الکتروتراپی به درمان افراد کمک شایانی می کند.

۲. تمرین درمانی یا ورزش درمانی

معمولا فیزیوتراپیست ها برای اصلاح مشکلات خاص بیماران و بازگشت آن ها به عملکرد طبیعی عضلات شان اقدام به برنامه ریزی برای تمرینات ورزشی خاص می کنند.

این مطلب را از دست ندهید
آشنایی با خدمات پزشکی

در این شیوه معمولا بیمار دچار احساس درد و ناراحتی نمی باشد و به نحوی طراحی شده است که باعث درمان انواع ناتوانی های جسمی در افراد می شود.

۳. آب درمانی

از مهم ترین شیوه های درمان فیزیوتراپی در منزل برای اختلالات مربوط به عصب و عضله در افراد آب درمانی می باشد که در اصطلاح پزشکی تحت عنوان هیدروتراپی شهرت دارد. همچنین این شیوه از زمان های گذشته مورد استفاده برای درمان انواع ناراحتی های مربوط به عضلات و اندام های مختلف بدن بوده است.

۴. لیزر

از پرکاربرد ترین و در عین حال موثر ترین روش های درمانی که در کلینیک های فیزیوتراپی انجام می شود لیزر درمانی می باشد. این روش یک شیوه ی غیر تهاجمی و بسیار موثر در درمان مشکلات و ناراحتی های مربوط به عضلات بدن می شود.

۵. شاک ویو

شاک ویو از جمله کاربردی ترین شیوه های درمانی فیزیوتراپی در منزل است که برای اختلالات مربوط به سیستم عصب و عضله بدن بسیار موثر می باشد. در این روش فیزیوتراپیست با انتقال انرژی به بافت های آسیب دیده، تاندون هایی را که دچار اختلال عملکرد هستند درمان می کند.

در واقع جریان خون در ناحیه ی آسیب دیده افزایش می یابد و از طریق تحریک بازسازی سلول های از بین رفته موجب بازیابی توانایی عضله ی از کار افتاده می شود همچنین در این شیوه درد های عضلانی کاهش می یابد.

۶. اولتراسوند یا امواج فراصوت

در این شیوه ی درمان با استفاده از امواج صوتی که طول موج آن ها خارج از محدوده ی شنوایی انسان می باشد  برای درمان انواع اختلالات و درد های  عضلانی توسط فیزیوتراپیست ها انجام می شود.

۷. نیدلینگ

این شیوه از درمان توسط فیزیوتراپیست ها در کلینیک های درمانی برای اختلالات مربوط به میوفاشیال انجام می شود .

۸. الکترومغناطیس مانند دیاترمی

از امواج بسیار پر کاربرد در فیزیوتراپی امواج الکترومغناطیس می باشد .

این امواج به درمان عمقی بافت های عضلانی می پردازد و از کاربردی ترین امواج درمانی در حوزه ی فیزیوتراپی است.

۹. ماساژ

این روش از جمله مهم ترین شیوه های درمان فیزیوتراپی در منزل است و امروزه بسیاری از فیزیوتراپیست ها برای شروع تمرینات مربوط به اصلاح و درمان عضلات از ماساژ درمانی استفاده می کنند.

اینگونه افراد  به صورت تخصصی در این حوزه آموزش دیده اند البته لازم به ذکر است که این نوع از درمان با ماساژ های سنتی که با دست انجام می شود متفاوت است.

۱۰. درمانهای دستی

فیزیوتراپیست ها برای درمان و بهبود اختلالات مربوط به عضلات از تاثیر بسیار زیاد منوال تراپی یا همان درمان دستی غافل نمی شوند زیرا این شیوه ی درمان از کاربردی ترین سبک های درمانی برای بازیابی دامنه حرکتی مفاصل است.

۱۱. کشش و جا اندازی مهره های ستون فقرات

افرادی که به دلایل مختلف از درد در ناحیه ستون فقرات خود رنج می برند از جمله افرادی هستند که نزد فیزیوتراپیست ها مراجعه می کنند.

برای شروع جلسات درمان ابتدا وضعیت بدنی بیمار به صورت کاملا تخصصی مورد بررسی قرار می گیرد و سپس بر اساس شدت اختلال، تمرینات مناسب برای اصلاح و درمان او طراحی می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا