مغز و اعصاب (نورولوژی)

چگونه از ابتلا به بیماری آلزایمر پیشگیری کنیم؟

بیماری آلزایمر چیست؟

بر اساس تحقیقات انجام شده بیماری آلزایمر در ۳۲ درصد از بزرگسالانی که بالای ۸۵ سال سن دارند وجود دارد که حدود ۵ درصد از این آمار زیر ۶۵ سال سن دارند به همین دلیل ابتلا به این عارضه در سنین جوانی امکان پذیر است. از جمله مهمترین عوامل ابتلا به عارضه ی آلزایمر جهش ژن های مشخصی در سیستم مغز است.

همچنین مبتلایان به این عارضه فقط می توانند از طریق مراجعه به متخصصان و یادگیری اقدامات لازم برای تغییر سبک زندگی شان مانند آموزش و یادگیری مباحث علمی مختلف، مصرف غذاهایی که حاوی آنتی اکسیدان است، توجه ویژه به مشکلات مربوط به قلب و عروق و همچنین ورزش های منظم برای کند کردن فرآیند آلزایمر اقدام کنند.

در این مطلب قصد دارم تا اطلاعات بسیار مفیدی را راجع به بیماری آلزایمر، روش های پیشگیری از این عارضه، بهترین خوراکی ها برای پیشگیری از آلزایمر مخصوصا در دوران کهن سالی بپردازیم.

بیماری آلزایمر,پیشگیری از آلزایمر,درمان آلزایمر

راه‌های پیشگیری از آلزایمر در سالمندان و جوانان

در سال های اخیر با توجه به پیشرفت علم و تکنولوژی روش های درمانی بسیار موثری برای پیشگیری از آلزایمر زودرس خصوصا در سالمندان کشف شده است که در ادامه ی مطلب به بررسی آن ها خواهیم پرداخت:

۱. پیشگیری از آلزایمر با رژیم غذایی سالم

شما می توانید برای جلوگیری از اختلال آلزایمر به پزشک متخصص تغذیه برای داشتن یک برنامه غذایی سالم که حاوی مقادیر زیادی از ویتامین ها و مواد معدنی است مراجعه کنید. ما قصد داریم در ادامه شما را با تعدادی از خوراکی هایی که باعث بهبود آلزایمر می شود آشنا کنیم:

  1. غلات کامل
  2. میوه‌ها و سبزیجات به‌خصوص انواع توت
  3. ماهی و صدف
  4. آجیل

بر اساس تحقیقات گسترده ی انجام شده روی انواع خوراکی ها محققان به این نتیجه رسیده اند که مواد غذایی که حاوی فیبر و آنتی‌اکسیدن فراوانی هستند می‌توانند با رادیکال‌های آزاد عوامل استرس زا در سیستم مغز شما را کاهش دهند و مانع از تحلیل رفتن و زوال عقل شوند بنابراین شما نباید داشتن تغذیه سالم را در پیشگیری و درمان آلزایمر دست کم بگیرید.

۲. کاهش مصرف هموسیستئین برای پیشگیری از آلزایمر

یکی از انواع اسید های آمینه ی شناخته شده که خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را افزایش می دهد هموسیستئین معرفی شده است. همچنین تحقیقات نشان داده است که اگر میزان هموسیستئین در خون افزایش یابد ممکن است باعث ایجاد بیماری های زیر شود:

  1. آلزایمر
  2. زوال عقل عروقی
  3. اختلال شناختی
این مطلب را از دست ندهید
اختلال سطح هوشیاری در زندگی نباتی

این نکته ی حائز اهمیت را در نظر داشته باشید که ویتامین های گروه ب مانند ب۶ و ب ۱۲ همچنین اسید فولیک می تواند میزان هموسیستئین را در خون کاهش دهد در ادامه ی مطلب به بررسی مواد غذایی که دارای مقادیر فراوان فولات است خواهیم پرداخت:

  1. کاهو
  2. اسفناج
  3. مارچوبه
  4. کلم بروکلی
  5. جعفری
  6. گل کلم
  7. چغندر
  8. عدس
  9. ماهی
  10. گوشت قرمز
  11. سیب‌زمینی
  12. هر نوع میوه غیر از مرکبات
  13. غلات غنی‌شده
  14. طیور
  15. تخم مرغ

بنابراین به شما توصیه می کنیم اکنون که اطلاعات کامل تری را درباره ی انواع مواد غذایی که سرشار از ویتامین هایی است که مانع از ابتلای شما به آلزایمر می شود آشنا شدید اینگونه خوراکی ها را بیشتر در رژیم غذایی خود استفاده کنید.

بیماری آلزایمر,پیشگیری از آلزایمر,درمان آلزایمر

۳. انجام تمرین‌ های جلوگیری از بیماری آلزایمر

شما می توانید با  داشتن تمرینات ذهنی منظم  و فعال کردن سیستم مغزتان مانع از خطر ابتلا به آلزایمر در خودتان شوید. خصوصا پزشکان متخصص مغز و اعصاب انجام اینگونه فعالیت هایی که باعث تحریک سیستم مغز می شود را در افراد کهن سال بیشتر از سایرین توصیه می کنند زیرا به صورت طبیعی افزایش سن باعث کاهش واکنش های سیستم مغز می شود و برای جلوگیری از آلزایمر باید مغز را فعال و پویا نگه داریم. در ادامه ی مطلب شما را با بهترین تمرینات ذهنی برای پیشگیری از آلزایمر آشنا خواهیم کرد:

  1. گوش‌دادن به رادیو
  2. خواندن روزنامه و حل جدول برای کاهش علائم آلزایمر بسیار موثر است.
  3. چینش پازل یا حل بازی سودوکو
  4. از جمله مهمترین عوامل برای کاهش علائم آلزایمر یادگیری یک زبان جدید می باشد.
  5. طبیعت‌گردی و بازدید از موزه‌ها

این تمرینات فوق العاده ذهنی باعث تحریک و ایجاد نورون های عصبی جدید در سیستم مغز شده و همچنین در درمان آلزایمر بسیار موثر عمل می کند.

از دیگر فواید انجام این تمرینات مهم تقویت حافظه و قوای ذهنی شما می باشد.

۴. پیشگیری از آلزایمر با افزایش مشارکت اجتماعی

بر اساس آخرین تحقیقات انجام گرفته پزشکان متخصص مغز و اعصاب به این نتیجه رسیده اند که افراد سالمندی که بیشتر در محیط خانه هستند و کمتر به فعالیت های اجتماعی می پردازند در مقایسه با سایر افراد بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری آلزایمر هستند.

همچنین لازم به ذکر است افرادی که میل شدید به تنهایی افراط گونه و پرهیز از تعاملات اجتماعی سالم و ماندن در خانه را دارند بیشتر از سایرین دچار ابتلا به نشانه های آلزایمر هستند. جالب است بدانید کسانی که اهل سفر و گردش هستند کمتر دچار خطر ابتلا به آلزایمر می شوند.

این مطلب را از دست ندهید
درباره ی زندگی نباتی چه می دانید؟

۵. پیشگیری از آلزایمر با ورزشی هوازی

زمانی که شما به انجام  فعالیت ورزشی می پردازید باعث می شود بسیاری از علائم روانی مخرب در سیستم مغز و اعصاب شما به تعادل برسد و حتی باعث ترشح هورمون شادی بخش در بدن شما می شود. به همین دلیل از موثر ترین روش های درمان آلزایمر در افراد مسن انجام فعالیت های ورزشی مختلف مانند پیاده روی روزانه به مدت ۳۰ دقیقه، ورزش پیلاتس، شنا و…است.

بیماری آلزایمر,پیشگیری از آلزایمر,درمان آلزایمر

تحقیقات متعدد علمی بر روی ۶۰۰۰ زن بالای ۶۵ سال نشان داده است که افرادی که دارای فعالیت بدنی بیشتری هستند نسبت به سایر افراد کمتر دچار ابتلا به عارضه ی آلزایمر می شوند. به همین دلیل نتیجه می گیریم داشتن فعالیت بدنی منظم خصوصا در زنان مسن برای جلوگیری از ابتلا به آلزایمر بسیار موثر است.

اگر می خواهید روند ابتلا به عارضه ی آلزایمر در شما کند تر شود لازم است تکنیک های لازم برای آرام سازی خود و مهارت های تمدد اعصاب و ذهن آگاهی را در خود یاد بگیرید زیرا این مهارت ها تاثیر بسیار زیادی در کاهش میزان استرس و اضطراب در شما دارد و به همین دلیل باعث جلوگیر از آلزایمر خواهد شد.

۶. ترک سیگار و مصرف الکل

افرادی که به مصرف سیگار و سایر دخانیات اعتیاد دارند بیشتر از سایر افراد در معرض خطر ابتلا به عارضه آلزایمر و زوال عقل هستند بنابراین لازم است برای ترک اعتیاد خود به انواع مواد مخدر و سیگار به پزشک مراجعه کنند. زیرا مصرف انواع دخانیات و الکل ضمن اینکه باعث افزایش علائم آلزایمر در شما می شود سلامت جسم و روح شما را نیز تحت تاثیر قرار می دهد.

۷. مصرف داروهای پیشگیری از آلزایمر

کسانی که دارای سابقه ی بیماری های خانوادگی هستند به لحاظ ژنتیکی بیشتر از سایر افراد در معرض خطر ابتلا به آلزایمر هستند. اگر متوجه نشانه هایی از جمله کاهش قدرت حافظه، مشکل در برنامه‌ریزی و حل مسئله، مشکل در انجام وظایف معمول، مشکل در تعیین دقیق زمان یا مکان و … در خودتان شدید بهتر است در اولین فرصت برای درمان آلزایمر به پزشک متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید و از دارو های تجویز شده برای پیشگیری از رشد علائم مربوط به آلزایمر استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا