خوراکی های مختلفی وجود دارد که در طب سنتی برای درمان سرماخوردگی و دیگر بیماری ها مورد استفاده قرار می گیرد، توجه داشته باشید که گاهی اوقات استفاده از طب سنتی ممکن است عوارض جبران ناپذیری را بر جای بگذارد، بنابراین قبل از انجام هر کاری بهتر است با پزشک متخصص طب سنتی مشورت کنید.
به طور کلی طب سنتی به عنوان جایگزین پزشکی مدرن استفاده می شود که به جای تمامی روش های درمانی به کار برده می شود که در حیطه پزشکی قرار ندارند و معمولا اثر بخش بودن آن ها اثبات نمی شود.
در طول تاریخ انسان روش های مختلفی را برای بهداشت و درمان مورد استفاده قرار داده است، در واقع از پزشکی سنتی تا گیاه درمانی، سنگ درمانی، فرادرمانی، انرژی درمانی، پزشکی کهن ایرانی و پزشکی سلولی را می توان نام برد که درمان های جایگزینی برای آن ها وجود دارد.
در طب سنتی مواد خوراکی مختلفی را برای درمان انواع بیماری ها بع کار می برند، در واقع علاوه بر مواد خوراکی، گیاهان مختلفی هم برای سرماخوردگی استفاده می شوند به عنوان مثال می توان به استفاده از دمنوش برای سرماخوردگی پرداخت.
قسمت هایی از طب سنتی ممکن است قابل اثبات باشد که به عنوان طب مدرن یا دانش پزشکی آن ها را معرفی می کنند، طبق بررسی هایی که سازمان بهداشت جهانی انجام داد می توان گفت طب سنتی به مجموعه ای از مهارت ها، تجربه های بومی، باورها، دانسته ها و نظریه ها گفته می شود که ممکن است قابل شرح نباشد، اما به درمان بیماری های ذهنی و جسمی کمک می کند.
علائم سرماخوردگی
بسیاری ممکن است از علائم سرماخوردگی اطلاعی نداشته باشند که باید بگوییم علائم بیماری سرماخوردگی شامل آبریزش بینی، گرفتگی بینی، عطسه، عدم احساس مزه، احساس فشار، ترشح پشت حلق، سردرد، سوزش گلو، سرفه، جمع شدن اشک در چشم، کوفتگی بدن، خستگی مفرط، ناراحتی در قفسه سینه، تنفس سخت و تب می شود.
درمان خانگی سرماخوردگی
برای بررسی علائم سرماخوردگی بهتر است با پزشک متخصص مشورت کنید و بعد از این که متوجه سرماخوردگی شدید روش های خانگی مختلفی وجود دارد که می تواند برای درمان به شما کمک کند، اما دقت داشته باشید که گاهی اوقات بیماری های زمینه ای اگر با سرماخوردگی تداخل پیدا کنند می توانند باعث آلرژی شوند، بنابراین قبل از هر چیزی بهتر است با متخصص طب سنتی مشورت کنید.
یکی از سوالاتی که هر فردی هنگام ابتلا به سرماخوردگی با آن مواجه شود این است که برای درمان سرماخوردگی چه بخوریم که در ادامه چند مورد از غذا و دمنوش هایی که برای بهبود وضعیت شما مناسب است را معرفی می کنیم.
۱. نخود و نخودچی
نخود دارای پروتئین هایی چون نشاسته، کلسیم، فسفر، آهن، سدیم، پتاسیم، مس، روغن گیاهی و ویتامین هایی چون B12 و B1 می باشد، از طرفی از اسید آمینه های مختلفی برخوردار است، همچنین مواد مختلف دیگری چون فایبر، ویتامین c و کلروفیل و … در نخودچی وجود دارد.
با توجه به این موضوعات می توان گفت در نیم پیمانه از نخود چی حدود ۴ گرم فایبر پیدا می شود، به طور کلی نخود برای رفع علائم سرماخوردگی بسیار مناسب است. نخود را برای اینکه مواد مفید خود را از دست ندهد نباید در آب زیاد پخت، از طرفی این نوع غلات را می توان با طعم هایی چون زنجبیل و دارچین طبخ کرد.
۲. چای سبز
چای سبز از جمله دمنوش هایی است که برای طب سنتی بکار برده می شود، در واقع فلاونوئیدها و پلی فنول هایی در چای سبز یافت می شوند که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن خواهند شد و می تواند با عفونت مبارزه کند، همچنین برای پیشگیر و درمان سریع سرماخوردگی کارساز می باشد. چای سبز از ویتامین C هم برخوردار است که به درمان سرماخوردگی و آنفولانزا کمک زیادی می کند.
۳. زنجبیل
مطالعات بسیاری انجام شده که نشان می دهد استفاده از زنجبیل برای درمان مشکلات تنفسی، ضعف، بی حالی، گلودرد و … مؤثر می باشد. زنجبیل به طور کلی در طب سنتی برای رفع بسیاری از بیماری های گوارشی مورد استفاده قرار می گیرد، بنابراین بهتر است در طول روز ۲ گرم زنجبیل را در برنامه غذایی خود قرار دهید، چرا که آنتی هیستامین مناسبی می باشد.
۴. سوپ مرغ
سوپ مرغ از جمله غذاهایی به شمار می رود که برای تسکین گرفتگی بینی و از بین بردن مخاط مجرای تنفسی بکار برده می شود، از طرفی می توان گفت یکی از بهترین غذاها برای بزرگسالان و کودکان هنگام برزو علائم تنفسی و درمان سرماخوردگی می باشد که مواد تشکیل دهنده آن باعث عملکرد بهتر سلول های سیستم ایمنی بدن می شود و بیماری را درمان می کند.
سوپ مرغ با توجه به گرمایی که دارد مجرای تنفسی را در بر می گیرد که باعث التیام یافتن عفونت های سینوسی می شود البته با استفاده از سبزیجات در این غذا می توانید خاصیت آن را چند برابر کنید.
نحوه پخت سوپ مرغ
انواع مختلفی از مواد خوراکی برای سرماخوردگی در سوپ مرغ مورد استفاده قرار می گیرد که هر کدام از خواصی برخوردار هستند. بسیاری از افراد ممکن است با تهیه سوپ مرغ آشنایی نداشته باشند که در این جا لازم به ذکر است بگوییم برای تهیه این سوپ بهتر است در ابتدا از ۲ عدد هویج و ۲ عدد کرفس خرد شده استفاده کنید، سپس مواد دیگری چون پیاز برگ بو، دانه های فلفل و مقداری نمک و تکه های مرغ را به آن بیفزایید بعد از آن اجازه دهید قابلمه بر روی حرارت به مدت یک ساعت بجوشد، اما دقت داشته باشید که مواد سفیدی که بر روی سطح آب جمع می شود را حتما باید دور بریزید.
در مرحله بعدی ۲۰ دقیقه قبل از این که آب مرغ آماده شود باید مقداری کره یا روغن زیتون به آن اضافه کنید، سپس موسیر و ساقه های خشک شده جعفری را که تفت داده اید به محتویات آن اضافه نمایید.
زمانی که آب مرغ آماده شد باید تمامی استخوان های مرغ را بردارید، سپس آن را از صافی رد کنید و سبزیجات را به محتویات اضافه نمایید، درنهایت با حرارت ملایم اجازه دهید برای ۲۰ دقیقه دوباره جوش بزند.
۵. سیر
یکی از بهترین آنتی اکسیدان هایی که می توانید برای درمان سرماخوردگی بکار ببرید و خاصیت ضد ویروسی و ضد میکروبی دارد سیر می باشد. با توجه به این مه این مواد خوراکی از خاصیت ضد احتقان برخوردار است می تواند به راحتی سرماخوردگی را درمان کند.
وجود مواد معدنی چون گوگرد، آنزیم ها و ویتامین C در سیر باعث می شود که از خاصیت بسیار زیادی برخوردار باشد، اما دقت داشته باشید که سیر را باید با چاقو یا خردکن خرد کنید، سپس آن را بجوید تا واکنش شیمیایی بر روی آن ایجاد شود و ماده ای به اسم آلیسین را آزاد کند که یک ضد میکروب بسیار قوی است و علائم سرماخوردگی را از بین می برد.
زمانی که با آنفولانزای شدید مواجه می شوید می توانید برای متوقف کردن بیماری خود ۲ حبه سیر را ۴ ساعت یک بار مورد استفاده قرار دهید تا به درمان سرماخوردگی شما کمک کند.
دمنوش های رفع سرماخوردگی
عده ای از افراد ممکن است بپرسند که چه نوع دمنوش هایی را برای درمان سرماخوردگی بکار ببریم؟ لازم به ذکر است که بگوییم بهترین دمنوش سرماخوردگی شامل دمنوش بابونه، دمنوش لیموعمانی و پونه، دمنوش آویشن، دمنوش به و سیب، دمنوش نبات با لیمو عمانی، دمنوش شیرین بیان و عناب و آویشن می شود، از طرفی استفاده از آب مرکباتی که غنی از ویتامین C هستند هم بسیار مناسب می باشد.