کودکان و أطفال

تکرر ادرار چیست؟ راه های درمان تکرر ادرار

علت تکرر ادرار چیست؟

بیماری که در هر سن و جنسی ممکن است دیده شود تکرر ادرار نام دارد که در این شرایط فرد نیاز بیشتری به دفع ادرار پیدا می کند و هر فردی در طول روز حدود ۳ لیتر ادرار را دفع می‌ کند که اگر از این میزان بیشتر شود گفته می‌ شود  فرد تکرر ادرار دارد.

افرادی که تکرر ادرار دارند ممکن است با علل آن آشنایی نداشته باشند، اما باید بگوییم که گاهی اوقات مواردی پیش می ‌آید که باعث تکرر ادرار می‌ شود که شامل افزایش حجم ادرار و نیاز به دفع بیشتر است.

زمانی ‌که مایعات زیادی مصرف می ‌کنید یا به مصرف داروهای ادرار آور می پردازید با تکرر ادرار مواجه خواهید شد، چرا که حجم ادرار شما افزایش پیدا می ‌کند.

دومین علت تکرر ادرار نیاز به دفع بیشتر می باشد به این معنی که گاهی اوقات ممکن است حجم ادرار شما طبیعی باشد، اما نیاز زیادی برای دفع ادرار داشته باشید، چرا که عواملی چون استرس، بارداری، اضطراب، بیماری ‌های مقاربتی، سنگ کلیه، بزرگی پروستات و … باعث می ‌شود که به دفع ادرار زیادی نیاز پیدا کنید.

تفاوت تکرر ادرار و بی ‌اختیاری ادرار

دقت داشته باشید که به‌ هیچ ‌وجه بی ‌اختیاری ادرار و تکرر ادرار را نباید باهم اشتباه گرفت، چرا که گاهی اوقات ممکن است به دلیل مصرف زیاد مایعات حجم ادرار زیاد شود که این شرایط قابل کنترل می‌ باشد، اما زمانی ‌که فردی با بی اختیاری ادرار مواجه می‌ شود با حرکاتی چون سرفه، خندیدن یا عطسه زدن کنترل ادرار خود را از دست می دهد.

این مطلب را از دست ندهید
اگزما در کودکان و نوزادان

عواملی چون زایمان و یائسگی باعث بی ‌اختیاری ادرار می‌ شود، در مردان هم بیماری‌ های پروستات و ضعف عضلات لگن باعث بی ‌اختیاری ادرار می گردد و با داروهایی که پزشکان تجویز می‌ کنند این مشکلات برطرف خواهد شد.

تکرر ادرار,درمان تکرر ادرار,درمان تکرر ادرار در خانه

درمان تکرر ادرار

افرادی که با تکرر ادرار مواجه می‌ شوند معمولا با توجه به این‌ که مشکلات زیادی را برای آن‌ ها ایجاد می ‌کند به‌ دنبال درمان تکرر ادرار هستند که روش‌ های مختلفی چون درمان با طب سنتی، درمان خانگی، درمان پزشکی و … وجود دارد.

درمان خانگی تکرر ادرار

درمان‌ های خانگی که برای تکرر ادرار پیشنهاد می‌ شود این است که دور مواد غذایی ادرار آور و مرکبات را خط بکشید، همچنین ورزش ‌هایی وجود دارد که می ‌توانید با انجام آن ها به کنترل ادرار خود بپردازید و ماهیچه‌ های مثانه و مجاری ادرار را تقویت نمایید.

این فعالیت ‌ها که بیشتر برای خانم ‌ها به عنوان درمان تکرر ادرار در خانه پیشنهاد می‌ شود شامل ورزش کگل می شود، در واقع در این ورزش عضلات مثانه منقبض می‌ شوند که باعث می‌ شود از دفع ادرار جلوگیری به عمل آید، این ورزش را می ‌توانید در طول روز در سه ست بیست تایی انجام دهید؛ از طرفی آقایان هم می‌ توانند ورزش‌ هایی را برای انقباض ماهیچه‌ های مجاری خود مورد استفاده قرار دهند.

درمان تکرر ادرار با طب سنتی

یکی از روش ‌های درمانی برای تکرر ادرار استفاده از طب سنتی می‌ باشد، در واقع مصرف داروها با طبع گرم می ‌تواند به کنترل این مشکل کمک زیادی کند، بنابراین بهتر است گیاهانی چون زنجبیل با دارچین، کنجد یا جوش شیرین را مورد استفاده قرار داد، البته ناگفته نماند که شکر زرد و رب انار هم به عنوان درمان تکرر ادرار در طب سنتی معرفی می شوند.

این مطلب را از دست ندهید
متخصص روانشناسی کودکان

علت تکرر ادرار,تکرر ادرار,درمان تکرر ادرار

مراجعه به پزشک

گاهی اوقات ممکن است علائم تکرر ادرار شامل تب، تعریق، ضعف و کمر درد شود که تحت این شرایط حتما باید به پزشک متخصص مجاری ادرار و کلیه مراجعه نمایید،  در این‌ مواقع افراد باید آزمایشاتی را انجام دهند تا علت تکرر ادرار آن‌ ها مورد بررسی قرار گیرد.

اگر مشخص شود که علت تکرر ادرار بیماری دیابت است با استفاده از قرص ‌های قند خون یا رژیم غذایی می ‌توان این مشکل را برطرف کرد، اما اگر عفونت در مجاری ادرار مشاهده شود پزشک با تجویز آنتی ‌بیوتیک مشکل تکرر ادرار را برای بیماران حل خواهد کرد.

در شرایط دیگر ممکن است مشکلاتی چون مثانه تحریک‌ پذیر و بزرگی پروستات دامن ‌گیر افراد باشد که پزشک با توجه به پیشرفت بیماری به تجویز داروهایی چون اکسی ترول یا دریفناسین می ‌پردازد.

تکرر ادرار عصبی

گاهی اوقات ممکن است تکرر ادرار به‌ علت آسیب به نخاع، مشکلات مادرزادی، پارکینسون یا بیماری ام‌ اس ایجاد شود گفته می ‌شود فرد با تکرر ادرار عصبی مواجه است. در این شرایط ماهیچه‌ های مجاری ادرار ضعیف می ‌شوند و زمانی‌ که مثانه هنوز به‌ صورت کامل پر نشده است فرد با احساس دفع ادرار مواجه می ‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا