ترک اعتیاد

آشنایی با روش های ترک اعتیاد در منزل

درباره ترک اعتیاد در خانه چه می‌ دانید؟

در جامعه امروز به دلیل نابسامانی های اقتصادی و اجتماعی مردم با مشکلات بسیاری مواجه هستند  و همه افراد در جستجوی یافتن راه حل برای مسائل خود می باشند. بعضی از مشکلات زندگی بسیار سخت است و به راحتی حل نمی شود و یا شاید شما راهکاری برای حل کردن آن مسئله نمی یابید.

افرادی که با تدبیر هستند برای حل مشکلات عمیق خود حتما به مشاوران مراجعه می کنند و از آن ها بهترین راه کار را جویا می شوند ولی برخی افراد راه فرار از مشکلات را انتخاب می کنند و دست به اقدامات اشتباهی می زنند که منجر به آزار خودشان و دیگران می شود.

حتی ممکن است نتایج جبران ناپذیری برای شما و خانواده تان ایجاد کند این رفتار های پرخطر که به انتخاب خود فرد است استفاده از مواد مخدر و یا اقدام به خودکشی می باشد.

به دلیل صدمات زیاد زندگی با افراد معتاد در یک خانه، معمولا خانواده ها تصمیم می گیرند شخص معتاد را در مراکز و کمپ های ترک اعتیاد  ببرند تا درمان شوند، اما گاهی از راهکار های ترک اعتیاد در خانه استفاده می کنند.

ترک اعتیاد در خانه,ترک اعتیاد در خانه,ترک اعتیاد در منزل

درباره ی اعتیاد چه می دانید؟

دسته ای دارو های شیمیایی و طبیعی که افراد پس از استفاده ار آن تمایل و گرایش شدیدی به مصرف دوباره آن دارند مواد مخدر گفته می شود. مانند: تریاک و یا شیشه  که معمولا افراد پس از یک دوره استفاده به سمت آن کشیده می شوند و گرایشی غیر قابل کنترل دارند.

آیا مصرف مواد اعتیاد زایی مانند تریاک یا شیشه فرد را معتاد می کند؟ همچنین استعمال دخانیاتی مانند: سیگارهمین تاثیر را در بدن دارد؟

در جواب باید بگوییم که قطعا همینطور است و اگر فردی در طول روز بیشتر از حد معمول سیگار بکشد این فرد به تدریج معتاد می شود و احتیاج به ترک اعتیاد دارد.

درباره ترک اعتیاد چه می دانید؟

فردی که دچار بیماری خانمان سوز اعتیاد می شود باید برای درمان به کلینیک ها و کمپ های مربوط به ترک اعتیاد مراجعه کند و تحت دارو درمانی قرار بگیرد البته حمایت خانواده و آشنایان در بهبود روند درمان این افراد بسیار موثر تر است.

ترک اعتیاد تریاک

تریاک نام ماده ای اعتیاد آور است که تاثیر کمی روی سلامت جسمی و روانی افراد دارد اما مصرف آن در طولانی مدت تاثیرات خطرناکی بر سلامتی بدن دارد و معمولا افرادی که گرفتار اعتیاد به تریاک هستند بر این باورند که بهتر است اعتیاد خود را در خانه ترک کنند.

برای افرادی که معتاد به مصرف تریاک هستند الزاما بستری شدن در کمپ های ترک اعتیاد لازم نیست و شما می توانید از روش های ترک اعتیاد تریاک در منزل استفاده کنید، اما این افراد حتما برای مدیریت تغذیه و همچنین تجویز دارو های مناسب باید تحت نظر پزشک متخصص قرار بگیرند.

روش های ترک تریاک در خانه چیست؟

به دلیل کاهش شدید ویتامین ها و اسید های آمینه در بدن فردی که معتاد به تریاک است، اختلال در سیستم دستگاه عصبی و هوشیاری در بدن فرد را به وجود می آورد. از بهترین روش های ترک تریاک در خانه این است که همزمان با مراقبت های لازم در خانه شخص معتاد تحت درمان یک پزشک تغذیه مناسب هم قرار بگیرد تا از رژیم غذایی سالمی برخوردار شود که سرشار از فولیک اسید، ویتامین های ضروری برای حفظ سلامت بدن باشد تا به تدریج کمبود های بدن او جبران و تامین شود.

معمولا خوراکی هایی مانند: شیر، موز، گوشت بوقلمون، انواع گوشت قرمز، تخم مرغ، گوجه قرمز، سیب‌زمینی، انواع مغزها، میگو، جو، گندم، عدس، انواع پنیر و انواع ماهی‌ها همگی از خوراکی های سالمی هستند که می توانند قوای بدنی تحلیل رفته از مصرف تریاک را تامین کنند.

ترک شیشه در خانه,داروهای ترک اعتیاد,راههای ترک اعتیاد در خانه

ترک شیشه

به علت اینکه ماده مخدر شیشه اثرات بسیار مخربی در بدن دارد  به افراد معتاد به شیشه توصیه می کنیم اگر تمایل به ترک اعتیاد خود دارند حتما به کمپ ها و یا مراکز ترک اعتیاد مراجعه کنند و به هیچ وجه از راهکار های ترک اعتیاد در خانه استفاده نکنند.

علت مطلب بیان شده این است که معمولا ترک اعتیاد شیشه بازه زمانی نسبتا طولانی دارد معمولا بین ۲ تا ۸ ماه زمان نیاز است و در این مدت به دلیل ایجاد وابستگی شدید شخصی که اعتیاد به شیشه دارد، ممکن است فرد دوباره به سمت مصرف این ماده مخدر تمایل پیدا کند بنابراین نمی توانیم از روش های ترک شیشه در خانه استفاده کنیم.

این مطلب را از دست ندهید
علائم و راه‌ های درمان اعتیاد

عوارض ترک شیشه

مصرف شیشه وابستگی بسیار زیادی راد در افراد ایجاد می کند به همین دلیل ترک آن بسیار سخت بوده و به تنهایی برای فرد امکان پذیر نمی باشد. عوارض ترک اعتیاد به شیشه به شرح زیر است:

  1. ایجاد احساس گرسنگی کاذب و پرخوری عصبی
  2. ایجاد احساس خماری و خستگی و خواب آلودگی
  3. ایجاد احساس بی انگیزگی ناامیدی و در نتیجه افسردگی
  4. احساس ترس، وحشت، نگرانی و اضطراب شدید و غیر قابل کنترل
  5. احساس ضعف و ناتوانی از انجام فعالیت های روزمره در اندام های مختلف بدن
  6. داشتن خشونت، عصبانیت و پرخاشگری شدید و غیر قابل کنترل در افراد معتاد به مصرف شیشه
  7. احساس توهم
  8. معمولا این گونه افراد به اختلالات سیستم عصبی مانند:اختلالات پارانوئید مبتلا می شوند.

روش های ترک شیشه در خانه چیست؟

به علت اینکه ماده مخدر شیشه اثرات بسیار مخربی در بدن دارد، به افرادی که اعتیاد به شیشه دارند توصیه می کنیم اگر تمایل به ترک اعتیاد خود دارند حتما به مراکز و کمپ های ترک اعتیاد برای درمان مراجعه کنند و بستری شوند زیرا ترک اعتیاد به مصرف شیشه در منزل امکان پذیر نمی باشد و به دلیل طولانی بودن فرآیند درمان در این افراد، با افزایش گرایش آن ها دوباره به مصرف شیشه تحریک می شوند و همچنین زمان طبیعی و معمول برای ترک اعتیاد شیشه بازه ی زمانی بین ۲ تا ۸ ماه است.

ترک اعتیاد در خانه,ترک اعتیاد در خانه,ترک اعتیاد در منزل

عوارض مصرف شیشه چیست؟

شیشه از جمله مواد اعتیاد زای خطرناک می باشد که برای مدتی پس از مصرف آن، حالات شادی، سرخوشی، توهم و مستی را به دنبال دارد اما باید به این نکته دقت داشته باشید که تجربه ی این حالت ها موقتی و کوتاه مدت هستند و افرادی به دنبال مصرف تریاک می روند که می خواهند از مشکلات عمیق و ناراحت کننده خود رها شوند و فکر خود را از دغدغه ها و نگرانی های خود برای مدتی آزاد کنند.

بنابراین به محض از کم رنگ شدن اثر مصرف شیشه در بدن، دوباره به مصرف آن  اقدام می کنند تا بتوانند همان حالت سرخوشی را در خود ایجاد کنند.

اما آنچه واضح است این است که مصرف شیشه علاوه بر آسیب های جدی که بر سلامت جسمانی افراد دارد، آسیب های شدید روحی را برای فرد ایجاد می کند. این صدمات روحی و روانی شامل: افسردگی، پارانوئید و توهم می باشد ضمن اینکه مصرف شیشه خطر سکته مغزی را در این افراد افزایش می دهد بنابراین استفاده از روش های ترک شیشه در خانه برای این افراد مناسب نمی باشد.

علائم مصرف شیشه چیست؟

معمولا مصرف شیشه در میان نوجوانان و جوانان بسیار شایع و پر طرفدار است  و خانواده ها بسیار نگران اعتیاد فرزندشان هستند.  ما در ادامه مطلب به بررسی مهمترین نشانه های مصرف شیشه خواهیم پرداخت تا شما بتوانید در صورت مصرف این مواد اعتیاد زا توسط فرزندتان زودتر متوجه این مسئله شوید و برای درمان آن از راهکار های ترک اعتیاد در خانه استفاده کنید.

مهمترین نشانه ها و علائم مصرف شیشه به شرح زیر است:

  1. ضربان قلب شدید
  2. بالا رفتن دمای بدن به صورت غیر طبیعی
  3. احساس خشکی در دهان
  4. لرزیدن غیر ارادی دست‌ها
  5. خراب شدن و پوسیدگی ناگهانی دندان‌ها
  6. داشتن بوی نامطبوع دهان.
  7. معمولا مردمک چشم بیش از حد باز می شود.
  8. ایجاد حالت خماری و احساس خستگی و خواب آلودگی شدید، خصوصا در طول روز حتی زمانی که فرد خواب شبانه مناسبی داشته است که این مهمترین نشانه آن می باشد.

چرا افراد بعد از ترک اعتیاد به شیشه دچار خماری می شوند؟

طبق مطالعات و آزمایش های انجام شده، به این نتیجه رسیده ایم، افرادی که اعتیاد به شیشه دارند در زمان مصرف شیشه احساس افزایش انرژی و حال خوب زیادی را تجربه می کنند اما به محض اینکه اثر مصرف شیشه از بین می رود دچار کاهش انرژی شدید در بدن خود می شوند.

این عامل حالت خماری و خواب آلودگی را در این افراد ایجاد می کند و معمولا کسانی که اعتیاد به مصرف شیشه دارند برای اینکه بتوانند دوباره به آن حالت راحتی و سرخوشی باز گردند لازم است تا دوباره به مصرف ماده ی مخدر شیشه اقدام کنند.

ترک اعتیاد در خانه,ترک اعتیاد در خانه,ترک اعتیاد در منزل

ترک سیگار

مصرف سیگار عوارض بسیار خطرناکی را بر سلامتی روحی و جسمی افراد  دارد به طوری که آمار اعلام شده در آخرین مطالعات در انجمن های پزشکی آمریکا، حدود ۴۸۰۰۰۰ مورد مرگ و میر سالانه در این ایالت به دلیل مصرف سیگار اعلام شده است.

بنابراین به این نتیجه می رسیم که سیگار هم در صورتی که زیاد مصرف شود می تواند باعث اعتیاد در فرد شود.

این مطلب را از دست ندهید
علائم و راه‌ های درمان اعتیاد

شما می توانید برای ترک سیگار از راهکار های ترک اعتیاد در خانه استفاده کنید، اما مهمترین روش برای ترک سیگار مراجعه به پزشک متخصص و دارو درمانی است.

قرص ترک سیگار

ترک سیگار اثرات بسیار مفید و موثری را در سلامت بدن و حتی تقویت سیستم ایمنی بدن دارد و همین امر باعث بهبود سطح کیفیت زندگی در افراد می شود در حال حاضر پزشکان برای ترک اعتیاد سیگار به افراد  مختلف مصرف دارویی به نام وارنیکلین را تجویز می کنند.

کلینیک ترک اعتیاد

از مزایای بسیار عالی کلینیک های ترک اعتیاد، حضور متخصصین برای درمان و ترک اعتیاد است، پزشکان به بیماران کمک می کنند تا با جلسات درمانی سبک زندگی خود را تغییر دهند و همچنین با افزایش مهارت های فردی، راحت تر اعتیاد خود را درمان کنند.

در این مراکز در مرحله اول به فرد کمک می شود تا بدنش از سموم مصرف مواد اعتیاد زا پاکسازی شود و  متناسب با نوع و مدت اعتیاد آن فرد دارو درمانی را برای او آغاز می کنند و این فرآیند ادامه دارد تا فرد به سلامت کامل برسد.

ترک اعتیاد در خانه,ترک اعتیاد در خانه,ترک اعتیاد در منزل

کمپ ترک اعتیاد

برای اینکه افراد معتاد برای ترک اعتیاد خود از حمایت های افراد متخصص در این حوزه برخوردار شوند حتما باید برای بستری شدن و طی شدن فرایند درمان به صورت طبیعی، به کمپ های ترک اعتیاد مراجعه کنند و تحت نظر پزشک متخصص قرار گرفته و از داروهای مورد نیاز استفاده کنند بنابراین راهکار های ترک اعتیاد در خانه پاسخگوی این افراد نیست.

البته لازم به ذکر است که بستری شدن افراد در کمپ های ترک اعتیاد مشکلاتی را نیز به همراه دارد و برخی از خانواده ها به همین دلیل تمایل به بستری کردن فرزندشان در این مکان ها را ندارند و ترجیح می دهند از راهکار های ترک اعتیاد در خانه استفاده کنند.

یکی از قوانین کمپ های ترک اعتیاد این است که افراد معتاد باید به مدت ۲۱ روز خانواده خود را نبینند و این برای برخی افراد بسیار سخت و دشوار است ضمن اینکه بعضی از کمپ ها و مراکز ترک اعتیاد از بهداشت مناسب برخوردار نیستند و همین عامل زمینه ساز بسیاری مشکلات و بیماری های دیگر می شود.

آزمایش اعتیاد چیست؟

معمولا پزشکان متخصص برای اینکه تشخیص دهند که فرد معتاد به کدام یک از مواد اعتیاد زا آلوده می باشد آزمایشات متعددی را برای فرد تجویز می کنند که این آزمایش ها به شرح زیر است:

  1. تجویز آزمایش های مربوط به بررسی ادرار
  2. پزشکان از طریق بررسی آزمایش های خون می توانند به نوع اعتیاد در افراد پی ببرند
  3. معمولا موی سر این افراد برای تشخیص اعتیاد مورد بررسی قرار می گیرد.
  4. پزشکان متخصص برای تشخیص نوع اعتیاد، معمولا بزاق دهان این افراد را مورد بررسی قرار می دهند.
  5. گرفتن تست های مربوط به غربالگری در حوزه بررسی های روانشناسی.

داروهای ترک اعتیاد

اگر چه استفاده از راهکار های ترک اعتیاد در خانه می تواند تا حدودی مفید باشد اما مناسب ترین گزینه از سمت پزشکان، دارو درمانی است.  بنابر این توصیه می کنیم اگر قصد دارید به درمان اعتیاد خود اقدام کنید، مراجعه به پزشک متخصص بسیار مناسب است.

در ادامه مطلب شما را با کاربردی ترین دارو های مناسب برای ترک اعتیاد آشنا خواهیم کرد:

  1. بوپرنورفین
  2. شربت تریاک
  3. متادون
  4. نالوکسان
  5. نالتروکسان
  6. سابوکسون

نتیجه گیری

مصرف مواد مخدر برای جسم و روح فرد و حتی خانواده و نزدیکان او بسیار خطرناک است بنابراین خوب است تا از راهکار های ترک اعتیاد در خانه مطلع شوید. افراد معتاد به علت وابستگی بدنی و مغزی، مجبور به استفاده دوباره از مواد مخدر می شوند و باید هر چند وقت یکبار برای تهیه این مواد اقدام کنند و به همین دلیل باید هزینه نسبتا سنگینی را برای اینکار اختصاص دهند.

ضمن اینکه معمولا عزت نفس و اعتماد به نفس این افراد  بسیار ضعیف می شود و این افراد  ناگهان خود را در معاشرت با افراد نااهل و ناسالم خواهند یافت که برای خود آن ها و زندگی شان بسیار خطرناک است.

در صورتی که فرد توان مالی خوبی داشته باشد به راحتی می تواند به تهیه ماده مخدر مورد مصرف خود اقدام کند اما اگر  فرد توان  مالی خوبی نداشته باشد برای تامین نیازش به مصرف مواد مخدر به راه های اشتباهی کشیده می شود که علاوه بر زندگی خودش زندگی خانواده اش را هم تحت تاثیر قرار می دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا