غدد درون ریز و متابولیسم

دلایل چاقی و اضافه وزن چه مواردی هستند؟

اگر میزان کالری دریافتی بدن شما از مصرف مواد غذایی مختلف به صورت روزانه بیشتر از نیاز بدن شما و یا بیشتر از میزان انرژی لازم برای فعالیت های روزانه تان باشد شما در بلند مدت مبتلا به عارضه ی چاقی و افزایش وزن می شوید.

زمانی که کالری های دریافتی در بدن شما به دلیل کم تحرکی و عدم فعالیت کافی به صورت چربی اضافه تجمع پیدا کند شما دچار افزایش وزن خواهید شد.

به صورت کلی چاقی به دلایل مختلفی در افراد ایجاد می شود که در ادامه ی مطلب به بررسی آن ها خواهیم پرداخت.

دلایل چاقی و اضافه وزن,علل چاقی و اضافه وزن,علل چاقی و افزایش وزن

مهم ترین دلایل چاقی و اضافه وزن به شرح زیر است:

۱. ژنتیک

ژنتیک از جمله مهم ترین علل چاقی و افزایش وزن در افراد معرفی شده است که تاثیر بسیار زیادی  در فرآیند سوخت و ساز بدن و هضم غذا همچنین ذخیره ی چربی در نقاط مختلف بدن دارد.

۲. افزایش سن

با افزایش سن به دلیل کاهش سوخت و ساز بدن سرعت متابولیسم بسیار کاهش می یابد به همین علت بدن شروع به سوزاندن عضله و عدم جایگزینی آن، همچنین ذخیره ی چربی می کند.

۳. خواب کافی

از مهم ترین علل چاقی و اضافه وزن این نکته است که اگر شما در طول شبانه روز خواب کافی با کیفیت مناسب را نداشته باشید هورمون های بدن شما تغییر خواهد کرد و این تغییرات باعث ایجاد میل زیاد به مصرف خوراکی هایی با کالری بالا و شیرین می شود بنابراین شما مدام احساس گرسنگی خواهید کرد.

۴. بارداری

معمولا افزایش وزن در زنان باردار امری اجتناب ناپذیر و غیر قابل کنترل است که منجر به چاقی در آن ها می شود.

۵. سندرم تخمدان پلی کیستیک

این اختلال باعث می شود ترشح هورمون های تولید مثل در زنان از تعادل خارج شده و در نتیجه موجب افزایش وزن و چاقی می شود.

۶. کم کاری تیروئید

از جمله مهم ترین علل چاقی و افزایش وزن کاهش فعالیت مناسب غده ی تیروئید در تولید هورمون های لازم برای بدن است.

۷. آرتروز

این عامل به تنهایی موجب به وجود آمدن دلایل چاقی و اضافه وزن در افراد نمی شود اما به دلیل ایجاد احساس درد سبب می شود فرد نتواند از عضله ی خود به درستی استفاده کند و به این ترتیب به مرور زمان باعث کاهش فعالیت بدن و افزایش وزن خواهد شد.

این مطلب را از دست ندهید
علائم کم کاری و پرکاری تیروئید

دلایل چاقی و اضافه وزن,علل چاقی و اضافه وزن,علل چاقی و افزایش وزن

آشنایی با انواع چاقی و علت های افزایش وزن

۱. چاقی زیر ناف

پزشکان علت برجستگی های به وجود آمده در نواحی مختلف بدن را  به علت تجمع چربی اضافه و یا اضافه وزن نمی دانند بلکه دلایل متعددی را از جمله ایجاد عدم تعادل در ترشح هورمون ها، نفخ و…معرفی کرده اند.

از جمله مهم ترین علل چاقی و اضافه وزن زیر ناف، فوق کلیه چرب استرسی در بدن شما می باشد به این صورت که اگر شما به صورت مداوم در معرض استرس قرار دارید سطح ترشح هورمون های آدرنالین و کورتیزول در بدن شما افزایش پیدا می کند.

در نتیجه شما تمایل بیشتری به مصرف انواع خوراکی های شیرین با مقادیر بالا پیدا خواهید کرد که این عامل موجب افزایش وزن و چاقی در ناحیه شکم خواهد شد.

۲. چاقی شکم پس از ایام بارداری

یکی از مهم ترین علت های افزایش وزن و ایجاد چاقی شکمی، بارداری در زنان است حتی اگر پس از زایمان اقدام به کاهش وزن نمایید به دلیل ایجاد تغییرات به وجود آمده در بدن تان تجمع چربی در ناحیه شکم غیر قابل اجتناب است.

۳. چاقی شکم به دلیل هورمون

معمولا زنان بعد از ایام یائسگی خود دچار چاقی شکمی می شوند که معمولا از چند سال قبل از شروع این دوره در زنان آغاز می شود.

عواملی از جمله نوسانات هورمونی استروژن، مقاومت به انسولین، کاهش توده‌های عضلانی و کم خوابی جزو مهم ترین دلایل تجمع چربی اضافه در ناحیه ی شکم است.

۴. چاقی شکم به دلیل عدم سازگاری با غذا

مصرف بعضی از مواد غذایی به دلیل هضم دشوار ممکن است در شما باعث ایجاد نفخ در شکم، تولید گاز معده و روده و یا اسهال شود که همه ی این نشانه ها با بزرگ شدن شکم همراه است که می تواند دلیل آن تجمع چربی و یا چاقی نباشد.

مثلا اکثر افراد این وضعیت را پس از مصرف خوراکی های لبنی مانند شیر، ماست، دوغ و یا نوشیدنی های حاوی کافئین مانند انواع قهوه و نسکافه تجربه می کنند زیرا این خوراکی ها هضم آسانی درز معده ندارد.

دلایل چاقی و اضافه وزن,علل چاقی و اضافه وزن,علل چاقی و افزایش وزن

۵. چربی پشت کمر

عواملی مانند کم تحرکی و یا نداشتن رژیم غذایی سالم و پر کالری به مرور زمان باعث تجمع چربی در اندام های مختلف بدن شما می شود.

این مطلب را از دست ندهید
علائم کم کاری و پرکاری تیروئید

اگر بدن شما شیوه ی مناسب و استانداردی را هنگام راه رفتن و یا نشستن نداشته باشد ممکن است به مرور زمان پشت کمر شما چاق و برآمده به نظر برسد.

البته این نکته ی بسیار مهم را باید مد نظر قرار دهید که سبک زندگی، تغذیه، ورزش و فعالیت شما تاثیر بسیار زیادی بر تجمع چربی در نواحی مختلف بدن تان دارد همچنین از شایع ترین علت های افزایش وزن در افراد مختلف می باشد.

البته لازم به ذکر است که  برخی افراد در اندام شان دچار چربی های اضافی ناشی از عوامل ژنتیکی هستند.

به صورت کلی شما می توانید با مراجعه به یک پزشک متخصص تغذیه و دریافت رژیم غذایی سالم و اصولی در کنار داشتن تحرک و ورزش کافی به کاهش وزن تان کمک شایانی نمایید.

البته ما برای کاستن از چربی های تجمع یافته در پشت کمر،  به شما انجام ورزش های تخصصی برای این ناحیه را توصیه می کنیم.

انواع چاقی در طب سنتی

طب سنتی چاقی را به دو دسته تقسیم می کند که در ادامه ی مطلب شما را با این تقسیم بندی آشنا خواهیم کرد.

۱. چاقی شحمی

پزشکان طب سنتی بر این باورند که در چاقی شحمی فرد در دارای اندام پف کرده می باشد که ناشی از بلغم و تجمع چربی اضافه است.

نکته ی مهم اینکه چاقی در این گونه افراد به دلیل داشتن استخوان بندی درشت و یا استایل بدن آن ها نمی باشد بلکه چربی اضافی است که در نقاط مختلف بدن جمع شده است.

۲. چاقی لحمی

برخی افراد به دلیل فرم بدن شان چاق و درشت هیکل به نظر می رسند اما در واقع استخوان بندی درشت در آن ها عامل این قضیه است که معمولا تلاش اینگونه افراد در جهت کاهش وزن موفقیت آمیز نخواهد بود.

علت چاقی بالاتنه در طب سنتی

افرادی که از تحرک کم روزانه برخوردار هستند اما بیشتر از حد نیاز بدن شان اقدام به مصرف خوراکی های مختلف می کنند دچار چاقی بالاتنه خواهند شد البته این موضوع ارتباط تنگاتنگی با نوع مزاج و یا ژنتیک در فرد دارد.

اینگونه افراد می توانند با داشتن یک رژیم غذایی سالم که از کمترین میزان قند و چربی برخوردار است و با داشتن فعالیت بدنی روزانه تناسب اندام خود را به دست آورند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا