ارتوپدی

بیماری کمردرد | انواع کمردرد و درمان

کمردرد به ‌عنوان یکی از شایع‌ ترین دردها معرفی می‌ شود که امروزه افراد زیادی برای درمان آن به متخصص ارتوپد مراجعه می ‌کنند، در واقع انواع کمردرد ممکن است به علل متفاوتی رخ دهد و انواع مختلفی هم دارد که در ادامه مطالب اطلاعات تکمیلی را در اختیار شما قرار خواهیم داد.

درمان کمر درد

بسیاری از افرادی که با کمردرد شدید مواجه می ‌شوند معمولا به‌ دنبال راه‌ حل هایی برای درمان بیماری خود هستند که تحت این شرایط باید بگوییم خوابیدن درست و عدم تحرک باعث کاهش درد می ‌شود و درمان کمردرد خانگی را می توان با ماساژ دادن و … انجام داد، اما به ‌طور کلی راه‌ های متفاوتی وجود دارد که با به‌ کارگیری آن ‌ها می ‌توانید به درمان کمر درد خود بپردازید.

روش سنتی

یکی از روش‌ هایی که به درمان کمردرد کمک می‌ کند بهره بردن از روش‌ های سنتی است به این صورت که با مراجعه به متخصص طب سنتی و استفاده از بادکش و سوزن درمانی می‌ تواند به تسکین درد کمر کمک زیادی نمایند.

روش خانگی

درمان خانگی کمردرد  دیسک با استفاده از پمادهای دست ‌ساز و ماساژ دادن انجام خواهد شد، البته دقت داشته باشید که اگر ماساژ دادن را به‌ صورت ناشیانه و غیر حرفه‌ ای انجام دهید می ‌تواند آسیب ‌های جدی را به کمر شما وارد کند، بنابراین بهتر است در صورت داشتن کمردرد مداوم به دکتر متخصص  مراجعه کنید.

ورزش

آب درمانی، پیاده‌ روی در آب و یوگا به‌ عنوان ورزشی معرفی می‌ شوند که افراد مبتلا به کمردرد می ‌توانند آن ‌ها را به‌ کار ببرند، اما ورزش‌ هایی که متخصص ارتوپد و فیزیوتراپ ارائه می ‌دهد برای بیماران مبتلا به کمر درد مناسب ‌تر است.

تجهیزات پزشکی

از دیگر راه‌ هایی که برای درمان کمردرد توصیه می شود استفاده از کمربندهای طبی است به‌ نحوی که می ‌تواند مهره‌ های کمر را ثابت نگه می دارد و باعث می ‌شود که کمر درد طولانی‌ مدت ترمیم پیدا کند.

مصرف دارو

گاهی اوقات با مراجعه به متخصص داروهایی مثل پروفن، شل کننده عضله و … را برای فرد بیمار تجویز می ‌کنند تا به‌ صورت موقتی به تسکین درد آن‌ ها کمک کند.

عمل جراحی

گاهی اوقات فرد با انجام ورزش و استفاده از تجهیزات پزشکی یا مصرف داروها با تسکین کمر درد مواجه نمی‌ شود که آخرین مرحله برای درمان بیماری وی بهره بردن از عمل جراحی است، در واقع جراحی را زمانی انجام می‌ دهند که کمر دچار بی ‌حسی شود و فرد نتواند روی تعادل خود کنترل داشته باشه، اما به ‌طور کلی می ‌توان گفت که امروزه جراحی را به‌ نحوی انجام می ‌دهد که جراحت کمتری در کمر بیمار رخ دهد و دوره نقاهت هم کوتاه ‌تر می‌ شود.

این مطلب را از دست ندهید
علائم گردن درد | علت گردن درد و درمان آن

انواع کمردرد,بیماری کمردرد,درمان کمردرد

انواع کمردرد

کمر دردهایی که رخ می‌ دهد همان‌ گونه که گفته شد علل مختلفی دارد در واقع علت کمر درد شدید را بیشتر می توان به گرفتگی عضلات، استرس و … ربط داد که این گرفتگی ‌ها دردهایی را ایجاد خواهند کرد.

کمردرد عصبی

همان طور که گفته شد کمر درد به علت های مختلفی رخ می دهد که اگر فرد با اسپاسم عضلانی مواجه شود دچار کمردرد عصبی  می شود که معمولا با استراحت رفع خواهد شد، اما به‌ طور کلی انواع مختلفی از کمر درد وجود دارد که در ادامه بیان می ‌کنیم.

تنگی کانال مرکزی

رشته ‌هایی عصبی زیادی در نخاع وجود دارد که به شکل طناب بین مهره ‌های کمر عبور خواهند کرد و پیام‌ های عصبی را بین اندام‌ های مختلف و مغز جابجا می ‌کند که بیماری‌ هایی چون آرتریت و فتق دیسک یا ضربه به کانال مرکزی می‌ تواند به نخاع فشار وارد کند و فضایی که وجود دارد را کم می‌ کند که به آن تنگی کانال نخاع گفته می شود و برای رفع درد از دارو درمانی یا سوزن درمانی استفاده می‌ شود.

درد سیاتیک

یکی از طولانی‌ ترین عصب بدن سیاتیک می باشد که به‌ علت فشار زیاد به کمر ممکن است دردهایی را ایجاد کند که به درد سیاتیک معروف است و از قسمت انتهایی کمر شروع خواهد شد تا انتهای یکی از پاها ممکن است ادامه پیدا کند.

فتق دیسک

کمر انسان از ستون فقرات تشکیل می شود که بین مهره‌ های آن مایع ژلاتینی وجود دارد که به انعطاف ‌پذیر بودن مهره‌ ها کمک می کند، اما اگر به دلایلی این مایع از بین برود به آن فتق دیسک گفته می ‌شود.

علت کمردرد,انواع کمردرد,بیماری کمردرد

جلوگیری از کمردرد

تحقیقات بسیاری انجام ‌شده که طبق آن می‌ توان گفت تقریبا ۸۰ درصد از مردم با کمر درد مواجه هستند که ممکن است به‌ علت سبک زندگی فرد باشد. درمان کمر درد شدید با روش های مختلفی امکان پذیر است، اما باید بگوییم که استفاده از غذاهای فست فودی، چاق کننده، بی ‌تحرکی، نشستن‌ های طولانی‌ مدت می‌ تواند کمردرد را در پی داشته باشد ولی به‌ طور کلی روش‌ های مختلفی وجود دارد که می ‌تواند از بروز کمر درد جلوگیری کند.

کنترل چاقی

همان ‌طور که متوجه هستید ستون فقرات به ایجاد تعادل و تحمل توزیع وزن بدن کمک می‌ کند، بنابراین هر چقدر وزن کمتری داشته باشید فشار کمتری بر روی کمر شما اعمال می شود و شکم بزرگ هم می‌ تواند یکی از دلایل کمردرد باشد.

کفش راحت

استفاده از کفش ‌های پاشنه بلند می‌ تواند بر روی کمر درد تاثیر بگذارد، چرا که این نوع از کفش ها نیرویی که به دلیل وزن بدن ایجاد می شود را به کمر منتقل می کنند و باعث کمر درد خواهند شد، اما کفش‌ هایی که از پاشنه متعادلی برخوردار هستند این فشار را بسیار کم‌ تر می ‌کنند.

این مطلب را از دست ندهید
ارتوپدی چیست؟

جابجایی اشیا سنگین

همان ‌طور که متوجه هستید کمر هر فردی از ۳۳ مهره تشکیل می ‌شود که بین آن را ماده ای ژلاتینی که دیسک نام دارد پر می کند و کمر انسان به وسیله این مهره‌ ها برای حمل وسایل از انعطاف خوبی هم برخوردار است، اما حرکات نادرست و جا به ‌جا کردن اشیا سنگین می‌ تواند آسیب ‌هایی را به کمر وارد کند. برای بلند کردن اشیا سنگین بهتر است زانوها را جمع کرده و به حالت نشسته قرار دهید، سپس شی را از زمین بلند کنید تا بر روی کمر شما فشار وارد نشود.

نحوه‌ نشستن، ایستادن، راه رفتن و خوابیدن

رفتارهای غلطی که در طول روز از ما سر می ‌زند می ‌تواند علت کمر درد شدید شود، در واقع هر فعالیتی بر روی اجزای مختلف بدن تأثیرگذار است. اگر شما برای مدت زمان طولانی بایستید ممکن است تاثیر منفی بر روی کمر شما داشته باشد، بنابراین باید هر چند دقیقه یک ‌بار پاهای خود را بر روی یک چهارپایه قرار دهید تا فشاری بر روی گودی کمر شما وارد نشود.

هنگام راه رفتن هم باید به ‌نحوی بایستید که بدن شما کاملا صاف و در یک راستا قرار داشته باشد، از طرفی هم به‌ هیچ ‌وجه وزن بدن خود را بر روی یک پا نیندازید حتی هنگام نشستن یا رانندگی نباید قوز کنید و گودی کمر خود را بهتر است با یک بالشت پر نمایید، همچنین پاها را در موازات یکدیگر قرار دهید و آنان را بر روی ‌هم نیندازید.

انواع کمردرد,بیماری کمردرد,درمان کمردرد

علت کمردرد زنان

طبق بررسی‌ هایی که انجام ‌شده می ‌توان گفت که خانم‌ ها بیشتر از آقایان به کمر درد مبتلا می ‌شوند، در واقع عللی چون کیست های تخمدان، سندرم قاعدگی یا فیبروم هم می ‌تواند از علت کمردرد زنان باشد، همچنین بسیاری از خانم‌ ها ممکن است به‌ علت شیردهی یا پشت سر گذاشتن دوران بارداری در معرض پوکی استخوان باشند که این خود علت کمر درد در بارداری است.

لازم به ذکر است که بگوییم بیشتر خانم‌ ها در زمان بارداری از کمر درد شکایت می‌ کنند، چرا که افزایش وزن و بزرگ شدن شکم و تغییرات هورمونی می‌ تواند ضعیف شدن مفاصل و لگن را در پی داشته باشد که همین مورد فشار بیشتری بر کمر وارد می ‌کند در نتیجه دردهای را برای خانم‌ ها ایجاد خواهد کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا