کار پزشک متخصص داخلی چیست؟
پزشک متخصص داخلی مسئولیت درمان بیماری ها را به روش غیر از جراحی در بزرگسالان به عهده دارد. اگر به بیماری های عمومی مبتلا شده اید، پزشک داخلی باید برای تشخیص نوع بیماری شما، معاینات اولیه را انجام دهد. همچنین سایر پزشکان و متخصصین نیاز دارند تا برای تشخیص و درمان بیماری ها با پزشک داخلی مشورت کنند.
ویژگی های متخصص داخلی
- معمولا پزشکان متخصص داخلی در درمانگاه ها، کلینیک های درمانی، مطب های خصوصی و یا بیمارستان ها فعالیت می کنند. در بیان ویژگی های دکتر داخلی باید بگوییم که در شیوه ی درمان خود از روش های جراحی استفاده نمی کند.
- پزشکان متخصص داخلی وظیفه دارند در طولانی مدت بیمار را تحت مراقبت های پزشکی خود قرار دهند و با یک برنامه درمانی منظم و همچنین تشکیل پرونده پزشکی که لیست کامل دارو های تجویز شده و نتایج آزمایش های مختلف در آن قرار گرفته به درمان بیماری افراد کمک کنند.
- در صورتی که پزشک داخلی تشخیص دهد که درمان بیماری فرد باید به روش جراحی انجام شود و یا برای بررسی دقیق تر بیماری شخص باید به متخصص دیگری مراجعه کند، فرد بیمار را برای درمان به پزشک دیگری ارجاع می دهد.
- از آنجایی که دکتر متخصص داخلی مورد مشورت سایر متخصصین قرار می گیرد او می بایست معاینات و آزمایش های دقیق را برای بیماران تجویز کند تا فرایند درمان اگر لازم است از طریق خودشان و در صورت نیاز بعد از ارجاع دادن بیمار به سایر متخصصین، با سرعت بیشتری انجام شده ضمن اینکه بهترین روش درمان به کار گرفته شود.
- یکی از ویژگی های دکتر داخلی که بسیار مهم است، داشتن صبر و حوصله در معاینه افراد می باشد. بیماران متعددی به پزشک داخلی مراجعه می کنند که از بیماری خود رنج می برند و پزشکان متخصص باید تلاش کنند ضمن درک مساعد نبودن حال بیماران، درست ترین تشخیص را برای درمان بیماری افراد داشته باشند.
- یکی از وظایف دکتر متخصص داخلی این است که بعد از پایان دوره درمان همچنان به بررسی وضعیت بیمار بپردازد. زیرا ممکن است دوباره بیماری فرد بازگردد به همین علت لازم است تا پزشک متخصص پیگیری وضعیت بیمار را تا مدت ها داشته باشد.
- یکی از دیگر ویژگی های دکتر داخلی این است که با توجه به پیشرفت تکنولوژی و ضرورت تشخیص درست و سریع بیماری ها و همچنین انتخاب بهترین روش درمان، همواره دانسته های پزشکی خود را به روز نگه دارد و اطلاعات تئوری و عملی خود را با آخرین دست آورد های پزشکی در سطح جهان مطابقت دهد.
- از مهمترین ویژگی های دکتر داخلی این است که به حرف های بیماران با دقت و صبورانه گوش دهد و از بیماران بخواهد تا همه علائم و شرایط بیماری خود را بیان کنند زیرا صحبت های شخص در تشخیص بیماری او بسیار تاثیرگذار می باشد بنابراین پزشک در این زمینه نباید عجله کند.
- یک متخصص داخلی برای درمان بیماران باید حتما پرونده پزشکی شخص را مورد بررسی قرار دهد تا بداند که بیمار در چه مرحله ای از درمان قرار دارد و نباید نسبت به تشخیص سایر پزشکان نسبت به بیماری فرد، بی توجه باشد.
دکتر متخصص داخلی با بررسی وضعیت بیمار متوجه می شود که شخص در چه مرحله ای از درمان قرار دارد و تا چه حد بیماری او پیشرفته است تا بتواند فرایند درمان را تا بهبودی کامل ادامه دهد.
بیماری های مرتبط با متخصص داخلی
بهتر است بعد از مشاهده اولین علائم و نشانه های بیماری در خود، نسبت به آن آگاه باشید و در اسرع وقت به پزشک متخصص مراجعه کنید و نباید با بی توجهی به نشانه های بیماری باعث افزایش علائم اختلال و پیشروی بیماری در خود شوید. قطعا یک پزشک متخصص داخلی می تواند شما را در این زمینه کمک کند.
در ادامه مطلب به معرفی بیماری های مربوط به دکتر داخلی خواهیم پرداخت:
- داشتن فشار خون بالا
- بیماری چربی خون و قند خون بالا از جمله بیماری های مربوط به دکتر داخلی است.
- ابتلا به بیماری های عفونی در بدن
- داشتن کم خونی شدید
- اختلالات مربوط به سیستم تنفسی مانند تنگی نفس و بیماری مزمن برونشیت
- از جمله بیماری های مربوط به دکتر داخلی، درمان نابسامانی و عملکرد نامطلوب دستگاه گوارش است که علائمی مانند: درد شکم و سوء هاضمه را به دنبال دارد.
- انجام معاینات اولیه پزشکی برای درمان بیماری های نوجوانان و بزرگسالان
- ارائه برنامه های غذایی مناسب برای تناسب اندام و لاغری
دکتر متخصص داخلی چه فرقی با دکتر عمومی دارد؟
عده ای از افراد باور اشتباهی درباره حیطه فعالیت دکتر متخصص داخلی و پزشک عمومی دارند و تصور می کنند که آن ها در یک حوزه به درمان بیماری ها می پردازند. ما در ادامه مطلب شما را با فرق فعالیت متخصص داخلی و دکتر عمومی آشنا خواهیم کرد:
دکتر عمومی در تحصیلات دانشگاهی خود فقط در سطح پزشک عمومی تخصص کسب می کند این در حالی است که پزشک داخلی علاوه بر گذراندن سطح عمومی در دانشگاه موظف است یک دوره ۳ تا ۶ ساله را برای کسب تخصص در زمینه داخلی بگذراند تا بتواند فراتر و تخصصی تر از یک دکتر عمومی به درمان بیماری های مربوط به دکتر داخلی اقدام کند.
در مراجعه به دکتر داخلی باید به چه نکاتی توجه کنیم؟
اگر متوجه علائم بیماری در خود شده اید و قصد دارید برای درمان آن اقدام کنید بهتر است قبل از مراجعه به دکتر این نکات را مد نظر قرار دهید:
حتما در اولین مراجعه خود به دکتر متخصص داخلی پرونده پزشکی، داروهایی که مصرف کرده اید و تمام آزمایش های خود را همراه داشته باشید زیرا دکتر داخلی با بررسی آن ها می تواند متوجه شود که شما در کدام مرحله از درمان قرار دارید و سطح بیماری شما در چه حد است.
به این ترتیب متخصص داخلی متوجه می شود برای ادامه ی درمان چه دارو هایی را برای شما تجویز کند تا روند درمان و بهبودی بیماری شما در کوتاه ترین زمان ممکن انجام شود.
دلیل دیگر به همراه داشتن داروهایی که مصرف کرده اید این است که، دکتر متخصص داخلی با بررسی نوع دارو ها از تجویز مجدد آن دارو برای شما خودداری کند تا بتوانید بهترین نتیجه را از جلسات درمانی خود بگیرید.
نتیجه گیری
شما در صورتی که متوجه علائم و نشانه هایی نامناسبی در بدن و حالات روحی خود شدید مانند: انواع بیماری های مربوط به دکتر داخلی که در مطالب بیان کردیم بهتر است قبل از تشدید علائم و شدت گرفتن بیماری برای درمان آن اقدام کنید.
گاهی بی توجهی شما به علائم بیماری باعث می شود تا ضمن پیشروی بیماری شما درگیر ابتلا به سایر بیماری های خطرناک شوید و سلامتی شمادر خطر جدی قرار بگیرید که عواقب جبران ناپذیری خواهد داشت.
از جمله ویژگی های دکتر متخصص داخلی این است که با بررسی پرونده پزشکی شما و همچنین انجام معاینات اولیه می تواند در کوتاه ترین زمان ممکن بیماری را تشخیص دهد و از مناسب ترین روش درمان برای شما استفاده کند.