مغز و اعصاب (نورولوژی)

از دردهای عصبی چه می ‌دانید؟

بسیاری از افراد با بیماری‌ ها و مشکلات زیادی رو به رو هستند که اکثرا ریشه در وضعیت اعصاب و روان آن‌ ها دارد. در واقع دردهای عصبی هم از مشکلاتی می‌ باشد که ممکن است سلامتی عده‌ای را درگیر کرده کند‌.

به طور کلی بیماری به دلایل مختلفی ایجاد می‌ شود که از میان مهم‌ ترین آن ‌ها می ‌توان به عفونت یا آسیب دیدن بدن اشاره کرد. شاید بسیاری از افراد به‌ دنبال این باشند که اطلاعات مناسبی در مورد علائم دردهای عصبی و راهکارهای درمان آن به دست آورند.

در واقع باید بگوییم نشانه‌ های دردهای عصبی بیشتر با دردهای ناگهانی ، احساس سوزن سوزن شدن، مشکلات اعصاب و روان و … بروز می‌ کند که در ادامه این مطالب اطلاعات مناسبی را در این مورد در اختیار شما قرار خواهیم داد.

دردهای عصبی,دردهای عصبی پا,دردهای عصبی معده

دردهای عصبی چیست؟

درد ممکن است برای هر فردی به صورت پیش ‌زمینه و در هر زمانی ایجاد شود، اما بطور کلی دو نوع درد داریم که یکی درد غیرنورپاتی و دیگری درد نوروپاتی است که تفاوت آن ها در سیگنالی است که برای مغز می ‌فرستند.

یکی از دلایلی که باعث بروز دردهای غیر نوروپاتی می ‌شود بیماری یا آسیب دیدن بدن می‌ باشد که تحت این شرایط سیستم عصبی بعد از این اتفاق سیگنال درد را برای مغز ارسال می ‌کند، اما درد نوروپاتی کاملا متفاوت است به‌ نحوی که خود مغز این سیگنال‌ های درد را بدون هیچ ‌گونه آسیب یا اتفاقی دریافت خواهد کرد.

همان ‌طور  که گفته شد از نشانه‌ های درد های عصبی بی ‌حسی، از دست دادن حس و سوزش می‌ باشد که این درد گاهی ثابت و گاهی هم متفاوت است، اما به‌ مرور زمان درد عصبی بیشتر می‌ شود که باید قبل ‌از تشدید آن با متخصص دردهای عصبی مشکل خود را در میان بگذارید.

نشانه‌ های درد عصبی

دردهای نوروپاتی دارای علائمی هستند که اگر متوجه آن‌ ها شوید، می‌ توانید به درمان آن بپردازید، در غیر این صورت ممکن است بیماری شما تشدید پیدا کند و هیچ راهی برای درمان دردهای عصبی پیدا نشود.

لازم به ذکر است که بگوییم علائم دردهای عصبی در افراد متفاوت می ‌باشد، اما موارد شایعی که می‌ توان آن ‌ها را نام برد شامل سوزن سوزن شدن، بی ‌حسی، درد عصبی صورت، احساس درد غیر طبیعی، مشکل در استراحت و خواب، مشکلات عاطفی، دردی که به دلیل اتفاق‌ های غیر دردناک مثل مالیده شدن به چیزی رخ می ‌دهد و … می‌ شود.

درمان دردهای عصبی,نشانه‌ درد عصبی,دردهای عصبی

علت ایجاد دردهای عصبی

عوامل زیادی برای ایجاد دردهای عصبی وجود دارد که شامل مشکلات تیروئید، مشکلات اعصاب صورت، عفونت، کمبود ویتامین B، مشکلات سندروم تونل کارپال، بیماری، از دست دادن اعضا و … می‌ شود که در ادامه مطالب چهار مورد از شایع ‌ترین آن ‌ها را شرح خواهیم داد.

این مطلب را از دست ندهید
دلیل غش کردن چیست و چرا غش می‌ کنیم؟

عفونت

عفونت‌ های نادری ممکن است ایجاد شود که باعث دردهای عصبی می ‌شود که از میان آن ‌ها می‌ توان به عفونت سیفلیس، اچ آی وی و نورالوژی بعد از تبخال و عارضه زونا اشاره کرد، به‌ طور کلی عفونت‌ های معمولی باعث ایجاد دردهای عصبی نخواهند شد.

بیماری

یکی از شایع‌ ترین عواملی که زمینه‌ ساز بروز دردهای عصبی می ‌شود داشتن بیماری و شرایط فیزیکی خاص می‌ باشد. انواع سرطان، مولتیپل میلوما و مولتیپل اسکلروزیس از شایع‌ ترین امراضی هستند که باعث ایجاد دردهای عصبی خواهند شد.

طبق تحقیقاتی که محققان کلینیک کلیولند آلمان انجام داده‌ اند، می ‌توان گفت یکی از بیماری ‌هایی که ۳۰ درصد از دردهای نوروپاتی را ایجاد می‌ کند؛ دیابت مزمن می ‌باشد، چرا که این بیماری ابتدا بی‌ حسی را به افراد مبتلا القا می ‌کنند و به ‌دنبال آن درد و سوزش در اندام‌ ها و انگشتان را ایجاد خواهد کرد.

آسیب دیدن

آسیب دیدن ماهیچه ‌ها، مفاصل یا بافت بدن از عوامل دیگری است که باعث ایجاد دردهای عصبی در بدن می‌ شود، همچنین باید بگوییم که آسیب ‌دیدگی کمر، ساق پا و لگن به بافت عصبی مغز آسیب می‌ رساند، بنابراین در این نواحی تا سال‌ ها بعد از درمان هم ممکن است احساس درد کنید.

از دست دادن اعضای بدن

بسیاری از افراد ممکن است با پیدا کردن اطلاعاتی در مورد علل ایجاد دردهای نوروپاتی به‌ دنبال روش‌ های پیشگیری از دردهای عصبی هم باشند، اما باید بگوییم زمانی‌ که اعضای بدن خود را از دست دهید یک درد خیالی برای شما ظاهر می‌ شود که در این شرایط مغز فکر می‌ کند از اعضایی که قطع شده‌ اند سیگنال‌ های درد را دریافت می‌ کند.

در واقع زمانی‌ که اعضای قطع ‌شده به اعصاب نزدیک ‌تر باشند این حس درد هم بیشتر می‌ شود و ممکن است سیگنال‌ های اشتباهی ارسال شود. از قسمت‌ های دیگری که باعث ایجاد درد فانتوم یا خیالی می ‌شود می ‌توان انگشت دست یا پا، گوش و آلت تناسلی را نام برد.

دردهای عصبی,دردهای عصبی پا,دردهای عصبی معده

روش درمان دردهای عصبی

درمان دردهای عصبی با شناسایی بیماری و عوامل ایجاد این دردها در بدن بستگی دارد، بنابراین شما می ‌توانید با مراجعه به دکتر روش‌ های درمانی که باعث تسکین درد می ‌شوند را بیابید که در ادامه برخی از آن ها را بیان می کنیم.

استفاده از داروهای مسکن

گاهی اوقات بیمارانی که دردهای عصبی را تجربه می ‌کنند به استفاده از داروهای ضد التهابی مثل پروفن و ناپروکسن برای تسکین دردهای خود می‌ پردازند، اما باید بگوییم که اغلب این درد ها با مسکن درمان نخواهند شد؛ چرا که این نوع داروها نمی‌ توانند منش درد را مورد هدف قرار دهند، بنابراین بهتر است با مراجعه به دکتر داروهای مناسبی را مورد استفاده قرار داد.

این مطلب را از دست ندهید
بیماری همی پارزی | علایم، تشخیص و درمان پارزی

داروهای تجویزی

داروهای مختلفی برای درمان دردهای عصبی وجود دارد که پزشک متخصص می ‌تواند آن‌ ها را با توجه به منش درد تجویز کند. در واقع مسکن‌ های مختلفی چون لیدوکائین، انواع پمادهای  مسکن و کپسایسین را تجویز می کنند. از دیگر داروهای مفید داروهای ضد افسردگی می‌ باشد که به‌ هیچ‌ وجه نباید خودسرانه به استفاده از آن ‌ها بپردازید.

استفاده از دستگاه قابل کاشت

یکی از روش‌ های تهاجمی برای درمان دردهای عصبی که باید جراح آن را انجام دهد، استفاده از دستگاه قابل کاشت می ‌باشد که آن را در مغز یا ستون فقرات قرار خواهند داد و با این کار موفق می‌ شوند سیگنال‌ های نامنظم عصبی و علائم آن را کنترل نمایند که به ‌عنوان یک گزینه درمانی بسیار مناسب برای افراد بیمار مورد استفاده قرار می ‌گیرد.

انسداد عصبی

گاهی اوقات برای از بین بردن دردهای عصبی از آمپول های بی‌ حسی موضعی در اعصاب استفاده می ‌کنند که درد را در ناحیه ‌باعث درد می شوند؛ تسکین می دهد، هر چند این درمان موقتی می ‌باشد و باید آن را همواره تکرار کرد، اما برای دردهایی چون درد عصبی پشت، پا، دست و بدن مورد استفاده قرار می‌ گیرد.

درمان خانگی

درمان ‌های خانگی چون ماساژ دادن، درمان‌ های فیزیکی مثل استفاده از حرکات ساده به کمک  متخصص مغز و اعصاب می ‌تواند در آرام کردن دردهای عصبی موثر باشد.

فیزیوتراپی

تکنیک هایی برای نشستن، ایستادن و حرکت وجود دارد که با کمک فیزیوتراپ می توانید برای جلوگیری از ایجاد درد عصبی از آن ها استفاده نمایید.

روان‌ درمانی

گاهی اوقات دردهای عصبی ناشی از مشکلات اعصاب و روان می‌ باشند، بنابراین یکی از راهکارهایی که باید در مورد درد عصبی بکار گرفته شود، روان ‌درمانی می‌ باشد.

درمان ترکیبی

یکی از بهترین روش ‌هایی که بیماران می ‌توانند به درمان دردهای عصبی بپردازند استفاده از درمان ترکیبی می‌ باشد‌ در این روش فرد می ‌تواند از چ ترکیب درمان ‌های فیزیوتراپی، روان ‌درمانی، دارودرمانی و … استفاده کند.

دردهای عصبی,دردهای عصبی پا,دردهای عصبی معده

پیشگیری از دردهای عصبی

یکی از روش ‌های پیشگیری دردهای عصبی مراجعه به پزشک متخصص هنگام ایجاد علائم اولیه می باشد. به عنوان مثال اگر فردی دیابت داشته باشد در آینده با دردهای عصبی و مزمنی رو به رو می شود.

تحت این شرایط زمانی‌ که به پزشک مراجعه کنید با تغییر سبک زندگی و رژیم غذایی مناسب به شما کمک می‌ کند که از ایجاد دردهای عصبی جلوگیری کنید، از طرفی هنگام مشاهده نشانه های دردهای عصبی گزینه ‌های بسیاری پیش روی شما قرار می ‌گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا